Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer till Mrs. America med Cate Blanchett – premiär 15 april på HBO Nordic

Cate Blanchett spelar huvudrollen i ”Mrs. America”, som har svensk premiär 15 april på HBO Nordic. Foto: FX/HBO Nordic

”Mrs. America” är en ny serie med Cate Blanchett, Rose Byrne, Elisabeth Banks och Sarah Paulson. Premiär är det 15 april på HBO Nordic – här är en trailer. 

Det är 70-tal och den feministiska rörelsen kämpar för att modernisera lagen om jämställdhet i USA. De möter motstånd av konservativa Phyllis Schlafly, som kom att bli kallad ”the sweetheart of the silent majority”. 

I ”Mrs. America” gör Cate Blanchett rollen som Phyllis Schlafly, medan bland andra Rose Byrne, Margo Martindale, Uzo Aduba, Elisabeth Banks, Tracy Ullman, Sarah Paulson och John Slattery samt James Marsden och Melanie Lynskey finns på rollistan. 

HBO Nordic, som sänder serien i Sverige, skriver i ett pressmeddelande att serien bland annat kommer ta upp ”dåtidens tuffaste kulturkrig som helt förändrade det politiska landskapet”. 

Dahvi Waller, som tidigare skrivit för serien som ”Desperate housewives”, ”Mad men” och ”Halt and catch fire”, är upphovskvinna och huvudmanusförfattare för ”Mrs. America”. Amma Asante, Anna Boden och Ryan Fleck finns bland seriens regissörer. 

”Mrs. America” är på nio avsnitt och har svensk premiär 15 april på HBO Nordic. På premiärdagen blir de tre första avsnitten tillgängliga, därefter följer ett avsnitt i veckan. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier