Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Bäckström med Kjell Bergqvist slår rekord på C More

Kjell Bergqvist spelar Evert Bäckström i ”Bäckström”, som enligt TV4 Media hade den mest framgångsrika premiären någonsin på tjänsten. Foto: TV4/C More

”Bäckström” har blivit en succé på C More. Enligt TV4 Media är premiären av serien med Kjell Bergqvist den mest sedda originalserien på tjänsten. ”Skulle vi fråga karaktären Bäckström skulle han nog ta åt sig äran helt och hållet själv – han är ju oumbärlig för mänskligheten”, säger Kjell Bergqvist. 

”Bäckström” hade premiär 23 mars på C More. Nu meddelar TV4 Media att serien, som baseras på Leif GW Perssons böcker, har fått en flygande start. 

Enligt ett pressmeddelande var premiären ”den mest framgångsrika på C More någonsin. Konsumtionen av serien är rekordstor, samtidigt som en betydande tillströmning av nya användare till C More sker.”

Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More, säger i samma pressmeddelande att ”Bäckström” har fått ”en otroligt stark start”. 

”Så pass stark att premiären alltså är vår mest framgångsrika hittills. Aldrig har så många användare bänkat sig framför en av våra serier på så kort tid. Det är ett styrkebesked av Kjell Bergqvist och resten av Bäckström-gänget som har lyckats skapa ett kriminaldrama med en varm och humoristisk ton. Detta gör serien helt unik i sin genre. I tider som dessa behövs tv som samlar Sverige mer än någonsin, och vi är stolta och glada att C More och TV4 erbjuder just det.”

Kjell Bergqvist, som spelar huvudrollen som Evert Bäckström: 

”Det är förstås väldigt roligt att så många har börjat följa den odräglige och korrupta konstapeln Evert Bäckström. Skulle vi fråga karaktären Bäckström skulle han nog ta åt sig äran helt och hållet själv – han är ju oumbärlig för mänskligheten! Jag själv konstaterar att ”Bäckström” är en serie som bjuder på klassiskt kriminaldrama med en twist av humor och komik – och det verkar publiken gilla.”

Kjell Bergqvist och Agnes Lindström Bolmgren på en bild från ”Bäckström”. Foto: TV4/C More

Det var i mars, i samband med inspelningsstart, som TV4 Media, som numera ägs av Telia,  bekräftade ”Bäckström”, en ny originalserie där första säsongen baseras på Leif GW Perssons roman ”Kan man dö två gånger?” samt delar av boken ”Den som dödar draken”. Samtidigt meddelades att Kjell Bergqvist spelar huvudrollen. 

Jonathan Sjöberg, som tidigare bland annat gjort ”Hidden: Förstfödd” och ”Svartsjön”, är huvudförfattare och konceptuerande regissör för ”Bäckström”. Dennis Magnusson har skrivit två av avsnitten, medan Amanda Adolfsson (”Bonusfamiljen”, ”Eagles”) också regisserar.

På seriens rollista finns även Agnes Lindström Bolmgren, Jens Hultén, Filip Berg, Linus Wahlgren, Livia Millhagen och Peshang Rad finns på rollistan. 

Även Helen Sjöholm, Johan Widerberg, Elvis Stegmar, Pekka Strang samt Anders Mossling, Rolf Lydahl, Sandra Yi Sencindiver och Malgorzata Pieczynska medverkar i ”Bäckström”. 

”Bäckström” produceras av Yellowbird för C More och TV4 i samproduktion med ARD Degeto och Film i Väst. Niva Westlin Dahl är exekutiv producent för serien på C More och TV4. Georgie Mathew är seriens producent. Banijay Rights har hand om den internationella distributionen.

”Bäckström” börjar sändas 7 april i TV4.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier