Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för danska When the dust settles med Malin Crépin i SVT

”When the dust settles” är en danska tv-serie som har svensk premiär på SVT den 11 april. På bilden: Malin Crépin och Adam Brix, som spelar Lisa och Phillip i serien. Foto: Jason Alami/DR/SVT

”When the dust settles” är en ny dansk serie med bland andra Karen-Lise Mynster, Malin Crépin, Henning Jensen och Jacob Lohmann. Den 11 april blir alla tio avsnitt tillgängliga i SVT. 

”When the dust settles” är tv-serien som ska berätta om ”mänskliga relationer och reaktioner hos en grupp människor vars liv flätas samman och förändras efter att en terrorhandling drabbar centrala Köpenhamn.”

Upphovspersoner är Dorte W Høgh och Ida Maria Rydén, som tidigare gjort ”Dicte”. Duon har även skrivit manus, medan Milad Alami, Stinna Lassen, Jeanette Nordahl och Iram Haq regisserar de åtta avsnitten. 

I ett pressmeddelande skriver SVT mer om handlingen, som berättar om åtta olika rollfigurer som ”lever helt skilda liv och möter vardagens utmaningar på olika sätt.”

Vidare: ” Ett par kämpar med en strulig tonåring, en har makt att ta beslut som kan vara ödesdigert för många. En är nykär, en annan lever under hot och våld hemma och ser sin framtid grusad. En förverkligar drömmen om eget företag. Samtidigt lever en annan karaktär en otrygg kringflackande tillvaro i hemlöshet. Så slår terrorn till mot dem alla på ett eller annat sätt och allt förändras.”

De åtta rollfigurerna och skådespelarna som gestaltar dem: Justitieminister Elisabeth (Karen-Lise Mynster), rörmokaren Morten (Jacob Lohmann), 85-årige Holger (Henning Jensen) som bor på ett vårdhem, hemlösa Ginger (Katinka Laerke Petersen), artisten Lisa (Malin Crépin), åttaåriga Marie (Viola Martinsen), frisören Jamal (Arian Kashef) och kocken Nikolaj (Peter Christoffersen).

”When the dust settles” har originaltiteln ”Når støvet har lagt sig” och hade premiär i februari på danska DR. 

”When the dust settles” har svensk premiär 11 april, då alla avsnitt bli tillgängliga på SVT Play. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program