Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Pernilla August gör berättarrösten i Vikingarnas sista resa – premiär 12 april på Viaplay

”Vikingarnas sista resa” är en dokumentärserie på fyra avsnitt med premiär 12 april på Viaplay. Pernilla August för den svenska berättarrösten. Foto: NENT Group

”Vikingarnas sista resa” är en ny dokumentärserie på Viaplay. Pernilla August står för den svenska berättarrösten och premiär är det 12 april. Här är första teasern. 

Det var i oktober förra året som NENT Group bekräftade ”Vikingarnas sista resa”, en dokumentärserie på fyra avsnitt som ska presentera ”nya perspektiv på de fruktade vikingarna och på den avgörande roll de spelat i europeisk historia”. 

Nu meddelas att serien har premiär 12 april på Viaplay och att Pernilla August gör den svenska berättarrösten. 

I en beskrivning av dokumentärserien, som har den brittiska titeln ”The Last journey of the vikings”, går att läsa: ”För nästan 1000 år sedan lämnade vikingarna Skandinavien och bosatte sig runt om i Europa innan deras ättlingar övertog den engelska tronen vid slaget vid Hastings år 1066. Men vad vet vi egentligen om dem? Genom att blanda insikter och analyser från experter med övertygande drama ger ”Vikingarnas sista resa” en ny och överraskande bild av ett komplext folk.”

”Vikingarnas sista resa” är en ny dokumentärserie med premiär 12 april 2020 på Viaplay. Foto: NENT Group

I ett nytt pressmeddelande hävdas också att serien ska bjuda på ”en inblick i vikingarnas historia som inte är vidare känd utanför forskarvärlden.”

Vidare: ”Det är en berättelse om en lång, farlig och omvälvande resa, som inte bara förändrade människor, utan även politik, handel, religion och hela samhällen. Vi gräver djupare och får mer inblick i vilka vikingarna egentligen var och hur de förändrade världen samt hur Norden konverterade till kristendom.”

”Vikingarnas sista resa” produceras av Mopar Studios, som även gör ”Rig 45” för Viaplay.

Serien är en samproduktion mellan NENT Group, det franska public service-bolaget France Télévisions och DRG. Det senare är en del av NENT Studios UK, som ska distribuera serien internationellt. 

”Vikingarnas sista resa” har premiär 12 april på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier