Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Då har The Last Dance premiär på Netflix – dokumentärserie om Michael Jordan

”The Last dance” har svensk premiär 20 april på Netflix. Dokumentärserien berättar om ”The Last dance” är dokumentärserien som berättar om Michael Jordan och Chicago Bulls under NBA-säsongen 1997-1998. Foto: Netflix

”The Last dance” är dokumentärserien som berättar om Michael Jordan och Chicago Bulls under NBA-säsongen 1997-1998. Den 20 april är det svensk premiär på Netflix. 

Svensk premiär på Netflix: 20 april. 

Två nya avsnitt i veckan till antalet är tio. 

Det är förutsättningarna för ”The Last dance”, en dokumentärserie som regisseras av Jason Hehir och berättar om den tumultartade NBA-säsongen 1997-98 utifrån Michael Jordan och Chicago Bulls perspektiv. 

Med på olika stora hörn finns därmed naturligtvis även profiler som Scottie Pippen, Dennis Rodman och Steve Kerr samt, lika självklart, huvudtränaren och legendaren Phil Jackson. Utöver det intervjuas flera av sportens största utövare någonsin.

I ett pressmeddelande skriver Netflix följande om ”The Last dance”: ”Hösten 1997 kommer Michael Jordan, Chicago Bulls-ägaren Jerry Reinsdorf och huvudtränaren Phil Jackson överens om att låta ett filmteam från NBA Entertainment följa laget under hela säsongen. Resultatet blev ett anmärkningsvärt porträtt av en ikonisk spelare och ett framgångsrikt lag och visas nu mer än två decennier senare i ”The Last Dance”.”

”The Last dance” produceras av Mandalay Sports Media i samarbete med NBA Entertainment och Jump 23. I USA sänds dokumentärserien på ESPN. 

”The Last dance” har svensk premiär 20 april. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier