Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Killing Eve säsong 3 flyttas – nytt svenskt premiärdatum på HBO Nordic

”Killing Eve” säsong 3 flyttas – nytt premiärdatum är i Sverige är 13 april på HBO Nordic. På bilden: Sandra Oh som Eve Polastri. Foto: HBO Nordic

”Killing Eve” säsong 3 flyttas för att fylla hålet efter ”The Walking dead”. Spoiler alert har fått bekräftat att de nya avsnitten med Sandra Oh, Jodie Comer och Kim Bodnia har svensk premiär 13 april på HBO Nordic. 

Planen var 27 april, men nu gäller i stället 13 april för den svenska premiären av ”Killing Eve” säsong 3.

Flytten beror på att ”The Walking Dead” inte kunnat slutföra produktionen av säsongens sista avsnitt till följd av coronaviruset. Avsnittet är i skrivande stund planerat att sändas senare i år på amerikanska AMC, liksom Kanal 9 och Dplay här i Sverige. 

När det gäller ”Killing Eve” säsong 3 är Sandra Oh och Jodie Comer tillbaka i sina respektive roller som Eve och Villanelle. På rollistan finns även Kim Bodnia, Fiona Shaw, Sean Delaney och Owen McDonnell. 

Nykomlingar inkluderar Harriet Walter, Danny Sapani, Gemma Whelan, Camille Cottin, Steve Pemberton, Raj Bajaj, Turlough Convery, Pedja Bjelac och Evgenia Dodina.

Jodie Comer som Villanelle i ”Killing Eve” säsong 3, som har svensk premiär 13 april. Foto: HBO Nordic
Fiona Shaw spelar Carolyn Martens i ”Killing Eve”. Här på en bild från säsong 3. Foto: HBO Nordic

I ett tidigare pressmeddelande har HBO Nordic skrivit att Eve och Villanelle under tredje säsongen försöker att ”var och en att leva sina liv utan kontakt med varandra.”

Vidare om handlingen: ”För Villanelle, lönnmördaren utan jobb, är Eve död. För Eve handlar det om att hålla sig gömd så Villanelle aldrig hittar henne. Men ett chockerande dödsfall gör att de två kvinnornas vägar korsas igen.” 

Phoebe Waller-Bridge och Vicky Jones är upphovsduon bakom ”Killing Eve”, som baseras på Luke Jennings roman.

Waller-Bridge var showrunner för första säsongen för att sedan lämna över till Emerald Fennell. Nu, med tredje säsongen, är det Suzanne Heatcote (”Fear the Walking Dead”, ”See”) som håller i showrunner-pinnen. 

”Killing Eve” säsong 3, som är på åtta avsnitt, har svensk premiär 13 april på HBO Nordic. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier