Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Eagles och Festen förnyas – får säsong 3 i SVT med premiär 2021

”Eagles” förnyas – säsong 3 har premiär under första halvan av 2021 i SVT. På bilden: Adrian Öjvindsson och Alva Bratt som Ludvig och Felicia. Foto: SVT

SVT förnyar tre serier. ”Eagles” och ”Festen” kommer tillbaka med nya avsnitten under första halvan av 2021, medan säsong 5 av ”Leif & Billy” har planerad premiär till hösten alternativt vintern. 

”Eagles” och ”Festen”, SVT:s två mest sedda ungdomsserier, förnyas och får nya säsonger. 

För båda serierna handlar det om säsong 3, och planerad premiär för respektive serie är det under första halvan av 2021. 

”Eagles” kommer fortsätta att spelas in i Oskarshamn och produktionen för de nya avsnitten är planerad att dra igång efter sommaren. 

”Eagles” säsong 1 hade ett snitt på 1,6 miljoner starter per avsnitt i Play – säsong 2, som ännu inte har sänts klart, har hittills landat på över en halv miljon starter, enligt SVT. 

”Eagles” handlar om ”fyra ungdomar i en svensk småstad där kärlek, rivalitet och vänskap varvas med en stenhård hockeysatsning och drömmar om en annan framtid.” Första säsongen hade premiär i februari 2019, medan säsong 2 hade premiär 6 mars. 

SVT skriver följande om handlingen, som börjar någon månad efter ”det dramatiska uppbrottet på julavslutningen. Vårterminen har börjat och Felicia återvänder efter att ha dränkt sina sorger i USA. Ludde måste ta ansvar för att få tillbaka sin kärlek och medan familjer går i kras runt våra karaktärer tvingas de växa och utmana sig själva. Kärlek, familjer och triangeldraman genomsyrar säsongen.” 

Stefan H. Lindén är upphovsman till ”Eagles”, medan Fanny Ekstrand, Michaela Hamilton och Anton Nyberg skriver manus. Regissörer för de två första säsongerna är Carl-Petter Montell och Amanda Adolfsson. 

Sophia Martinsson och Edy Dzafic som Zafirah och Aasim i ”Festen”, vars tredje säsong har premiär 2021 på SVT Play. Foto: Rasmus Eriksson/SVT

”Festen” är en serie av Maria Karlsson Thörnqvist, som både skriver och regisserar. Första säsongen utspelar sig ”under en enda lång sommarnatt i Malmö. I centrum står sju ungdomar som alla befinner sig på festen. Det blir en kväll där kärlek, vänskap och rykten står på spel och där hemligheter kommer upp till ytan.”

Säsong 2 börjar två månader efter festen som serien dess namn. Om handlingen: ”Sommaren är över och skolan börjar igen. Nu ska allt äntligen bli som vanligt igen, men kan det någonsin bli det? Än en gång står lojaliteten i fokus.”

Utöver ”Festen” och ”Eagles” har SVT även förnyat ”Leif & Billy”, vars femte säsong är på sex avsnitt, har planerad inspelningsstart under sommaren och förväntad premiär under hösten alternativt vintern. 

”Eagles” säsong 3 och ”Festen” säsong 3 är på tio avsnitt vardera och har planerad premiär 2021 i SVT Play. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program