Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

SVT möblerar om i tablån till följd av coronaviruset – sänder klassiska tv-program och filmer

SVT möblerar om tablån på vardagarna med start 30 mars på grund av coronaviruset. Foto: SVT

SVT möblerar om i tablån. En ny satsning, kallad Sällskap med SVT1 är riktad mot de personer som finns bland riskgrupperna för Corona-viruset. ”Vår idé är enkel och snabbt ihopsatt, men vi hoppas att den ska bidra till mindre tristess, mer upplevelser och på så sätt skapa en viktig effekt – mindre rörelser ute i samhället hos den äldre publiken”, konstaterar mediedirektör Jan Helin och programdirektör Eva Beckman i ett pressmeddelande. 

Det är mellan den 30 mars och 8 maj som SVT helt planerar om tablån i SVT1 under dagtid. 

I ett pressmeddelande går det att läsa att det då ska erbjudas ”en blandning av härliga svenska tv-serier, filmer och inköp”.

Vidare: ”Efter morgongymnastiken med Sofia Åhman klockan 10 tar en programvärd vid, hälsar dig välkommen och lotsar igenom tv-dagen.” 

Micke Leijnegard, känd bland annat som programledare för ”Mästarnas mästare”, är först ut som programvärd. 

Bland det som kommer sändas: ”Skärgårdsdoktorn” och ”Saltön”, brittiska ”Father Brown” samt SVT-klassiker som ”Gäster med Gester” och ”Här är ditt liv”. 

Varje dag ska även en film sändas, och bland de som SVT räknar upp finns ”En enkel till Antibes” med Sven-Bertil Taube, ”Så som i himlen”, ”7 miljonärer” med Suzanne Reuter och Loa Falkman, ”Te med Mussolini” med Cher och Judi Dench, ”En kille och en tjej” med Brasse Brännström och Clair Wikholm, ”Miraklet i Viskan” med Rolf Lassgård och Ingvar Hirdvall samt ”Jönssonligan på Mallorca”. 

I samma pressmeddelande säger medieredaktör Jan Helin och programdirektör Eva Beckman följande om omgörningen av tablån: 

”Att erbjuda avkoppling och resa i sinnet till en annan värld har alltid varit en av tv-mediets stora styrkor. Vår idé är enkel och snabbt ihopsatt, men vi hoppas att den ska bidra till mindre tristess, mer upplevelser och på så sätt skapa en viktig effekt – mindre rörelser ute i samhället hos den äldre publiken.”

Sällskap med SVT1 börjar den 30 mars och är planerad till 8 maj. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program