Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Då har Penny Dreadful: City of Angels svensk premiär på HBO Nordic

”Penny Dreadful: City of Angels” har svensk premiär 27 april på HBO Nordic. På rollistan finns Nathalie Dormer, Nathan Lane och Daniel Zovatto. Foto: HBO Nordic

”Penny Dreadful: City of Angels” är en ny serie på åtta avsnitt med Nathalie Dormer, Nathan Lane och Daniel Zovatto. I Sverige sänds serien på HBO Nordic – premiär är det 27 april. 

”Penny Dreadful: City of Angels” är en spinoff på ”Penny Dreadful”, som sändes i tre säsonger och lades ner 2016. 

Den nya serien, som är på åtta avsnitt, utspelar sig i Los Angeles på 30-talet. På rollistan finns bland andra Nathan Lane, Daniel Zovatto, Rory Kinnear och Nathalie Dormer. 

I ett pressmeddelande från HBO Nordic går följande att läsa om handlingen: ”Serien utspelar sig i Los Angeles 1938 och följer utredaren Tiago Vega (Zovatto) och hans partner, Lewis Michener (Lane) som tillsammans utreder ett brutalt mord.”

Vidare: ”Fallet kommer att återspegla Los Angeles mångfacetterade historia: från byggandet av stadens första motorvägar och den rika traditionen av mexikansk-amerikansk folklore till farligt spionage. Samtidigt får Tiago kämpa med en rad starka krafter som hotar att splittra hans familj.”

John Logan är, precis som med ”Penny Dreadful”, upphovsman och manusförfattare för ”Penny Dreadful: City of Angels”. Paco Cabezas regisserar flera av seriens avsnitt, inklusive premiären. 

”Penny Dreadful: City of Angels” har svensk premiär 27 april på HBO Nordic.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier