Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Elefanten i rummet av David Batra blir Netflix första svenska standup-special

”Elefanten i rummet” av David Batra blir Netflix första svenska standup-special. Global premiär är det 1 april. Foto: Henrik Montgomery/TT

David Batras ”Elefanten i rummet”, som bland annat handlar om hans fru, förra moderatledaren Anna Kinberg Batra, blir Netflix första svenska standup-special. “Den 1 april får jag dela den digitala scenen med fenomenala komiker såsom Ellen DeGeneres och Dave Chappelle”, säger David Batra i en kommentar. 

Netflix har beställt sina första svenska standup-special.

David Batras ”Elefanten i rummet”, som hade premiär i september 2017 på Rival i Stockholm, kommer lanseras globalt på streamingtjänsten den 1 april. 

I ett uttalande säger Batra: 

“Den 1 april får jag dela den digitala scenen med fenomenala komiker såsom Ellen DeGeneres och Dave Chappelle. Glad att få lansera Sveriges allra första Netflix original stand up med ”Elefanten i rummet”.” 

I ett tidigare pressmeddelande har David Batra berättar mer om ”Elefanten i rummet”:

”Fröet till den här föreställningen såddes några veckor efter förra riksdagsvalet. Jag skulle precis kliva upp på Lunds stadsteater och uppträda med Robin Paulsson. Regeringskrisen var ämnet för dagen och min fru syntes på tv varje kväll”, sa han då och fortsatte: 

”Jag hade alltid undvikit att skämta om familjen men Robin sa åt mig att nu var jag faktiskt tvungen att nämna ”elefanten i rummet” Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött.”

”Elefanten i rummet” handlar bland annat om David Batras liv som make till tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Foto: Anette Nantell/TT

Den version av ”Elefanten i rummet” som blir tillgänglig på Netflix är inspelad i Globen.

Showen följer på andra svenska originalserier, där ”Störst av allt”, som hade premiär i april 2019, som säkerligen bekant var Netflix första.

Sedan dess har streamingtjänsten beställt ”Snabba cash”, en serie på sex avsnitt som utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i Jens Lapidus ”Snabba Cash”-trilogi. Serien, som har planerad inspelningsstart 2020, har Lapidus utvecklat tillsammans med manusförfattaren Oskar Söderlund. Producent är Nicklas Wikström Nicastro på SF Studios. 

Precis som med ”Störst av allt” producerar FLX även ”Kärlek och anarki”, en ny serie av Lisa Langseth som regisserar och har skrivit manus med Alex Haridi. Ida Engvoll och Björn Mosten gör huvudrollerna i ”Kärlek och anarki”. På rollistan finns även Reine Brynolfsson, Björn Kjellman, Johannes Bah Kuhnke och Gizem Erdogan, medan Fatima Varhos och Frida Asp är seriens producenter. 

Netflix har även beställt ”Red dot”, streamingtjänstens första svenska originalfilm. Alain Darborg regisserar och har skrivit seriens manus med Per Dickson. Red Dot” produceras av SF Studios med Niklas Larsson som producent.

David Batras ”Elefanten i rummet” har premiär 1 april på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier