Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Alla Bond-filmer tillgängliga på Viaplay 1 mars – No time to die efter biopremiären

Alla ”Bond”-filmer – från ”Dr. No” till ”Spectre” – blir tillgängliga den 1 mars på Viaplay. Foto: MGM/NENT Group

Hans namn är Bond, James Bond, och mellan 1 mars och 31 maj är alla filmerna om honom tillgängliga på Viaplay. ”No time to die” med Daniel Craig och David Dencik har svensk biopremiär i april – i augusti landar filmen på streamingtjänsten.  

Det var i mars förra året som Nordic Entertainment Group (NENT Group) bekräftade att man skrivit ett nytt avtal med Metro Goldwyn Mayer (MGM) som sträcker sig över tre år. 

Avtalet gör att Viaplay och Viasat kommer kunna visa flera av MGM:s filmer och tv-serier. 

Redan då stod det klart att dealen innebär att NENT Group får tillgång till alla ”Bond”-filmer, liksom den kommande 25:e filmen, som regisseras av Cary Joji Fukunaga.

Nu bekräftar NENT Group att de tidigare ”Bond”-filmerna – från ”Dr. No” till ”Spectre” – landar den 1 mars på Viaplay och är tillgängliga fram till 31 maj.

Utöver de 24 officiella ”Bond”-filmerna ingår även ”Never say never again” med Sean Connery från 1983 i paketet. 

Daniel Craig som James Bond på en bild från No time to die”. Foto: Nicola Dove/MGM/SF Studios

”No time to die”, den 25:e ”Bond”-filmen, har svensk biopremiär 3 april. I augusti, skriver NENT Group nu, blir filmen tillgänglig på Viaplay. 

UPPDATERAT: Den 4 mars meddelade MGM, Universal och producenterna bakom ”No time to die” att biopremiären  flyttas till november, bland annat på grund av coronaviruset och hur det påverkar den globala biomarknaden. Därmed är det inte heller klart när ”No time to die” dyker upp på Viaplay. 

I ”No time to die” spelar Daniel Craig återigen James Bond, medan bland andra Rami Malek, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Jeffrey Wright, Christoph Waltz och svenska skådespelaren David Dencik finns på rollistan. 

SF Studios, som distribuerar ”No time to die” i Sverige, skriver följande om handlingen: ”Bond har lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Det blir dock kortvarigt när hans gamla vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp. Uppdraget att rädda en kidnappad forskare visar sig bli mer förrädiskt än väntat.”

I NENT Groups avtal med MGM ingår även att att den amerikanska studion ska ”samproducera och distribuera tre originalproduktioner från NENT Group utanför Skandinavien.”

När samarbetet offentligtgjordes sa Anders Jensen, NENT Group President och CEO, bland annat:

”MGM är en legendarisk studio som inte behöver någon introduktion och vi glada att vi jobbar tillsammans. Vårt samarbete säkrar några av världens mest attraktiva filmer för NENT Groups-kunder, samtidigt som fler av våra originalproduktioner för möjlighet att ses av en publik världen över.” 

De 24 första ”Bond”-filmerna samt ”Never say never again” är tillgängliga mellan 1 mars och 31 maj på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om nya serier på Viaplay