Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

NENT Group bekräftar The Swarm – ny serie på Viaplay med premiär 2022

NENT Group har hoppat på miljöthrillern ”The Swarm”. Den nya serien, som är på åtta avsnitt, baseras på Frank Schätzings roman med samma titel. Premiär är det 2022 på Viaplay. ”Det här är en unik och viktig berättelse som visar oss en planet som är farligt obalanserad”, säger Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer. 

NENT Group bekräftar nu en ny originalserie på Viaplay. ”The Swarm” beskrivs som en internationell miljöthriller och baseras på Schätzings roman med samma titel. 

Exekutiv producent för serien, som är på åtta avsnitt, är Frank Doelger. Han hade samma position på ”Game of thrones” och har även varit med och utvecklat serier som ”John Adams”, ”Rome” och ”The Frankenstein Chronicles”. 

I ett pressmeddelande skriver NENT Group att ”The Swarm” berättar historien ”om en av mänskligheternas största utmaningar”. 

Man fortsätter med att beskriva handlingen: ”En grupp forskare får i uppdrag att undersöka varför havsdjur världen över har börjat bete sig märkligt. De upptäcker att havet hyser en mystisk kollektivintelligens som lider av effekterna från föroreningar, och har bestämt sig för att slå tillbaka.”

Frank Doelger är exekutiv producent för ”The Swan”, en ny serie som ska sändas på Viaplay i Norden. Foto: NENT Group

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer, säger i ett kommentar: 

”Teamet som gör den här högst aktuella boken till en serie är fantastiskt. Det här är en unik och viktig berättelse som visar oss en planet som är farligt obalanserad. ‘The Swarm’ blir en komplex, ambitiös och visuellt häpnadsväckande serie. Samtidigt är det en statement-produktion från NENT Group och våra partners som ger spänning och väcker medvetenhet hos tittare i Norden och i hela världen.”

”The Swarm”, som är engelskspråkig, är en samproduktion mellan NENT Group, Italiens Rai Fiction, France Télévisions och Tysklands Intaglio Films samt ndF International Production.

Förutom Frank Doelger är även Frank Schätzing och Eric Welbers exekutiva producenter. 

Inspelningen av ”The Swarm” börjar senare i år. Serien har planerad premiär 2022.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om nya serier på Viaplay