Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilden från nya Beck-filmerna med Haber, Hivju, Silfverhjelm i TV4, C More

Peter Haber och Jennie Silfverhjelm på första bilder från inspelningen av de fyra nya ”Beck”-filmerna som har premiär från hösten 2020 i TV4 och C More. Foto: Johan Paulin/TV4/C More

Martin Beck är tillbaka. Här är första bilden från TV4:s nya ”Beck”-film med Peter Haber, Jennie Silfverhjelm och Kristofer Hivju. Filmen har premiär under hösten. 

Det var i januari som TV4, som numer ägs av Telia, bekräftade att man beställt fyra nya ”Beck”-filmer. 

I de nya filmerna spelar Peter Haber återigen Martin Beck, medan Kristofer Hivju fortsätter som Steinar Hovland och Jennie Silfverhjelm gör rollen som Alexandra ”Alex” Beijer. 

Spoiler alert kan nu, exklusivt, visa första bilden från inspelningen. Den första av de nya filmerna, som har premiär hösten 2020 på C More, har ännu ingen officiell titel. 

Det som hittills är känt är att Måns Nathanaelson, Elmira Arikan och Anna Asp fortsätter i sina respektive roller som Oskar Bergman, Ayda Cetin och Jenny Bodén. På rollistan finns även Rebecka Hemse och Ingvar Hirdwall.

De fyra nya filmerna produceras av Tomas Michaelsson på Filmlance. Pontus Klänge och Lisa Ohlin regisserar efter manus av Johan Bogaeus, Veronica Zacco, Fredrik Agetoft och Stegan Thunberg.

Inspelningen av de fyra filmerna började i februari och är planerad att vara klar till midsommar.

I samband med att TV4 bekräftade att fler ”Beck”-filmer ska spelas in sa Niva Westlin Dahl, exekutiv producent för ”Beck” på C More och TV4:  

”Grattis alla ”Beck”-fans där ute – och jag vet att vi är många som är det! Det här känns så otroligt kul. År efter år är ”Beck”-filmerna i den absoluta toppen över vad våra användare på C More ser mest av, och därför är jag så glad för att vi redan i slutet av 2020 kommer att kunna bjuda på nya filmer.”

Kristofer Hivju spelar Steinar Hovland i ”Beck”-filmerna. Här syns han i ”Djävulens advokat”. Foto: Baldur Bragnason/TV4

TV4 och produktionsbolaget Filmlance håller, precis som under tidigare år, hårt i alla uppgifter kring de nya filmerna. 

Den kortfattade information som TV4 delat med sig av är att de nya filmerna, som är nummer 39-42 i ordningen, är en direkt fortsättning på den senaste, ”Beck – Djävulens advokat”. TV4 konstaterar också att Martin Beck numera är ”en högt uppsatt chef” och att Alexandra Beijer leder gruppens arbete, men vägrar berätta mer om handlingen eller vad filmerna har för titlar. 

Niva Westlin Dahl har tidigare, i ett sms, förklarat varför: 

”Nu berättar vi att inspelningarna drar igång, men exakt var och när kommenterar vi inte. På så samma sätt som vi inte avslöjar filmernas handling eller titlar. Det förblir en överraskning som jag ser fram emot att dela med alla lojala ”Beck”-fans när vi närmar oss premiär senare i år.”

Den första av de fyra nya ”Beck”-filmerna har premiär hösten 2020 på C More, och kommer senare att sändas i TV4. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om de nya”Beck”-filmerna i TV4

# TV4 har beställt fyra nya ”Beck”-filmer, som blir nummer 39-42 i den populära filmserien. Den första av dessa fyra har planerad premiär hösten 2020 på C More. Ännu finns inget datum för när det är aktuellt med sändning i TV4. Inspelningen av de fyra nya filmerna börjar i februari och är tänkta att avslutas innan midsommar. 

# De skådespelare som är bekräftade för Peter Haber (Martin Beck), Jennie Silfverhjelm (Alexander Beijer), Kristofer Hivju (Steinar Hovland), Måns Nathanaelson (Oskar Bergman), Elmira Arikan (Ayda Cetin) och Anna Asp (Jenny Bodén). Även Rebecka Hemse och Ingvar Hirdwall, som spelar Martin Becks dotter Inger samt Becks granne, medverkar också i filmerna. 

# Pontus Klänge och Lisa Ohlin regisserar två filmer var. Johan Bogaeus, Veronica Zacco, Fredrik Agetoft och Stefan Thunberg är filmernas manusförfattare och skriver varsin film. Filmerna produceras av Tomas Michaelsson på Filmlance, som är del av Endemol Shine Group.