Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Sofia Helin gör huvudroll i australiensiska Mystery road – sänds på TV4 Play, C More i Sverige

Sofia Helin är aktuell i ”Mystery road” säsong 2, som sänds på C More och TV4 Play i Sverige, samt ”Atlantic crossing”, som SVT ska visa. Foto: Foto: Cinenord/NRK

Sofia Helin spelar en huvudrollerna i andra säsongen av australienska serien ”Mystery road”. De nya avsnitten sänds på TV4 Play och C More. 

”Mystery road” säsong 2 har världspremiär tisdagen den 25 februari på Berlins filmfestival. 

Nu bekräftas att Sofia Helin, 47, spelar en av huvudrollerna i de nya avsnitten. Helins rollfigur har fått namnet Sondra Elmquist och är professor i arkeologi. Under en ”utgrävning utanför en avlägset belägen australiensisk kuststad” möter Elmquist polisen Jay Swan, spelad av Aaron Pedersen, som utreder ett mordfall. 

”Mystery road” säsong 2 har planerad att sändas på TV4 Play och C More någon gång under sommaren. Warwick Thornton och Wayne Blair regisserar de nya avsnitten. 

Första säsongen av ”Mystery road” finns tillgänglig på TV4 Play och är en serie som utspelar sig mellan Ivan Sens filmer ”Mystery road” och ”Goldstone”.

I ett tidigare pressmeddelande har TV4 skrivit följande om den australienska dramaserien, som handlar om polisen Jay Swan och hans kollega Emma James: ”De blir tilldelad ett fall där två ungdomar har försvunnit från en småstad mitt ute i obygden. Ett jobb – och en stad – som visar sig var betydligt mer komplicerade än vad de först trodde.”

Sofia Helin och Kyle MacLachlan som kronprinsessan Märtha och Franklin D. Roosevelt på en bild från tv-serien ”Atlantic Crossing”. Foto: Cinenord

Sofia Helin, som slog igenom internationellt i och med rollen som Saga Norén i ”Bron”, är även aktuell i norska storsatsning ”Atlantic crossing”. I serien, som är på åtta avsnitt, gör Helin rollen som kronprinsessan Märtha, prinsessa i Sverige och efter giftermålet med kronprins Olav även kronprinsessa i Norge. 

Kronprinsessan flydde Norge 1940 i samband med den tyska ockupationen av landet. Hon blev senare nära vän med president Roosevelt och en spelare på den världspolitiska scenen.  

Kyle MacLachlan, känd bland annat från ”Twin Peaks” och ”Sex and the city”, gör rollen som den amerikanska presidenten Franklin D. Roosevelt.

Alexander Eik är upphovsman och regissör för ”Atlantic crossing”. Tillsammans med manusförfattaren Linda May Kallestein har han utvecklat och jobbat med serien i flertalet år.

”Atlantic Crossing” produceras av Cinenord för NRK, med SVT och DR som samproducenter. Serien kommer sändas på SVT. Ännu finns inget bekräftat svenskt premiärdatum. 

”Mystery road” säsong 2 sänds på TV4 Play och C More i Sverige. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier