Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Kristofer Hivju gör en av nya rollerna i The Witcher säsong 2 – planerad premiär 2021 på Netflix

Kristofer Hivju har landat en av rollerna i ”The Witcher” säsong 2 på Netflix. Han forsätter även spela Steinar Hovland i de nya ”Beck”-filmerna. Här syns han i ”Djävulens advokat”. Foto: Baldur Bragnason/TV4

Kristofer Hivju har hittat en ny fantasyserie. Den norska skådespelaren, känd bland annat från ”Game of thrones” och ”Beck”, har landat en av rollerna av i säsong 2 av Netflix serie ”The Witcher”. 

Netflix har nu bekräftat att Kristofer Hivju, 41, gör en av de nya rollerna i andra säsongen av streamingtjänstens serie ”The Witcher”.

Hivju, som spelade Tormund Giantsbane i ”Game of thrones”, är en av sammanlagt sju nykomlingar i ”The Witcher”, som baseras på Andrzej Sapkowskis romaner och berättar om ”den berömda och muterade monsterjägaren Geralt som sliter med att hitta sin plats i en värld där alver, häxor, gnomer och monster frodas, men där människor ofta visar sig vara värre än de riktiga odjuren.”

Henry Cavill spelar huvudrollen som Geralt of Rivia, medan Anya Chalotra gör rollen som Yennefer och Freya Allan spelar Ciri. Sedan tidigare är det bekräftat att trion även finns med i säsong 2.

Kristofer Hivju ska spela rollfiguren Nivellen i ”The Witcher” säsong 2. I böcker är det en snubbe som har en förbannelse över sig, och därför ser ut som ett monster. När han träffar Geralt inser den senare att Nivellen faktiskt inte är ett monster, då silver inte är frånstötande för honom. 

Netflix har även bekräftat att Yasen Atour, Agnes Bjorn, Paul Bullion, danska skådespelaren Thue Ersted Rasmussen, Aisha Fabienne Ross, Mecia Simson

Produktionen av ”The Witcher” säsong 2 har börjat. Seriens åtta nya avsnitt har planerad premiär 2021. Lauren Schmidt Hissrich är showrunner för serien, medan Stephen Surjik, Sarah O’Gorman, Ed Bazalgette och Geeta Patel regisserar två avsnitt var. 

Henry Cavill spelar Geralt of Rivia i ”The Witcher”, Netflix originalserie som hade premiär 20 december 2019. Serien har förnyats för säsong 2, med planerad premiär 2021. Foto: Netflix.

Under våren kommer Kristofer Hivju även spela in nya ”Beck”-filmer för TV4 och C More. Fyra nya filmer är beställda, och den första är planerad att ha premiär senare i år på C More. 

I de nya filmerna spelar Peter Haber återigen Martin Beck, medan Hivju fortsätter som Steinar Hovland. 

Jennie Silfverhjelm, vars rollfigur Alexandra ”Alex” Beijer introducerades i ”Beck – ditt eget blod” och som senare blev filmseriens första kvinnliga gruppchef, ingår även hon i huvudensemblen. 

Måns Nathanaelson, Elmira Arikan och Anna Asp fortsätter i sina respektive roller som Oskar Bergman, Ayda Cetin och Jenny Bodén. På rollistan finns även Rebecka Hemse och Ingvar Hirdwall. 

”The Witcher” säsong 2 har planerad premiär 2021 på Netflix. 

Den första av de fyra nya ”Beck”-filmerna har planerad premiär under andra halvåret 2020 på C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix serier och filmer