Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Johan Rheborg i Partisan på Viaplay – ny serie av Amir Chamdin och Fares Fares

”Partisan” är en ny tv-serie av Amir Chamdin och Fares Fares med premiär hösten 2020 på Viaplay. Nu är det klart att bland andra Johan Rheborg finns på rollistan. Foto: Mårten Tedin/Warner Bros./Viaplay

Johan Rheborg är klar för Amir Chamdins och Fares Fares nya serie ”Partisan”, kan Spoiler alert nu berätta. Premiär är det hösten 2020 och på rollistan finns även Anna Björk, Sofia Karemyr och Emelie Garbers. 

Det var i augusti som NENT Group berättade att man beställt ”Partisan”, en ny serie på fem avsnitt av och med Fares Fares samt regisserad av Amir Chamdin. ”Partisian” har beskrivits som en kriminalthriller. Fares Fares spelar en rollfigur vid namn Johnny och serien utspelar sig ”i det idylliska jordbrukssamhället Jordnära, en gated community med en till synes perfekt yta”. 

Vidare om handlingen: ”Vi får följa Fares Fares i rollen som nyanställde lastbilschauffören Johnny. Där lär han känna Nicole och Maria, två tonårstjejer med en besvärlig bakgrund som är fosterbarn i samhället. Under sommaren blir Johnny allt mer engagerad i flickornas situation och tar fokuset från hans huvuduppdrag. Men vem är han egentligen, och vad är hans agenda?”.

Nu har Spoiler alert fått bekräftat att Johan Rheborg har en betydande roll i ”Partisan”, och att Anna Björk, Sofia Karemyr och Emelie Garbers finns på rollistan. 

I ett uttalande säger Johan Rheborg: 

”Jag lockades av den annorlunda intrigen och möjligheten att få göra en ny typ av roll. Jag tycker det är viktigt att jag utmanar mig själv så att jag blir bättre och skaffar mig ännu fler nyanser som skådespelare. Den här inspelningen innehöll också en hel del fysiska inslag som var nya för mig. Det krävde en del nya kunskaper.”

Regissören Amir Chamdin konstaterar: 

”Johan Rheborg är en Sveriges bästa skådespelare och jag kan inte annat än att känna mig stolt och lycklig över att han tog sig an en av huvudrollerna. Jag är väldigt imponerad över det mod och engagemang som Johan visar när han går in för att spela en oerhört psykiskt och fysiskt påfrestande roll. Att få se den märkliga elektricitet som Fares och Johan framkallar är i mina ögon något helt unikt och fantastiskt.”

Johan Rheborg på en bild från ”Partisan”, som har premiär hösten 2020 på Viaplay. Foto: Mårten Tedin/Warner Bros./Viaplay

Anna Björk har synts i serier som ”Bron” och ”Störst av allt”, medan Sofia Karemyr senast medverkade i ”Älska mig”. Emelie Garbers känns igen ”Lasermannen”, ”Call Girl” och ”Gentlemen”. För sin roll i ”Aniara” tilldelades Garbers Guldbaggen i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll. 

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, säger att ”Partisan” är ”ett kvitto på att Viaplay har blivit den självklara hemvisten för Nordens största talanger.” Wallestam fortsätter: 

”Johan Rheborg är en kreatör och skådespelare som har hållit högsta nivå under flera decennier, och det ska bli väldigt kul att få bjuda våra tittare på det här mötet mellan ett antal av Sveriges främsta skådespelare i Fares Fares och Amir Chamdins djupt gripande och överraskande historia.”

”Partisan” produceras av Warner Bros. Sverige med Johanna Wennerberg som producent. Hans Jörnlind, Anna Platt, Charlotte Lesche, Francesca Maraki och Dennis Magnusson samt Fares Fares och Amir Chamdin har skrivit seriens manus. Fares Fares är även kreativ producent för projektet, som Amir Chamdin regisserar. 

”Partisan” har premiär hösten 2020 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om nya serier på Viaplay