Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Happy Jankell i Delete me, nytt norsk ungdomsdrama på Viaplay

Happy Jankell gör en av rollerna i ”Delete me”, en ny norsk serie som har premiär i slutet av 2020 på Viaplay. Foto: Rebecka Rynefelt/Viaplay

Viaplay satsar på en nytt norskt ungdomsdrama. ”Delete me” har premiär mot slutet av 2020 och Happy Jankell gör en av huvudrollerna. 

Viaplay bekräftar nu att man har beställt ett nytt norskt ungdomsdrama. ”Delete me” utspelar sig i Oslo, har nyligen börjat spelas in och har planerad premiär i slutet av 2020. 

”Delete Me” är berättad i omvänd kronologisk ordning och är sju avsnitt, alla drygt 20 minuter långa. 

I ett pressmeddelande skriver Viaplay följande om handlingen: ”Serien skildrar hur det är att växa upp i en tid då kvinnors sexualitet har blivit en handelsvara, och där ungdomar går allt längre för att få likes, följare och inträde i sociala kretsar. Hur främjas individualitet i ett samhälle som belönar enhetlighet? Dessa frågor utforskas i seriens fiktiva värld där ingenting är viktigare än studenttiden, och där sociala medier är ungdomens (o)moraliska kompass. I epicentrum hittar vi en spridd nakenvideo och en feministisk hacker som letar efter hämnd.”

Amalia Holm och Thea Sofie Loch Næs spelar huvudrollerna, medan Happy Jankell gör rollen som Fanny, en tjej som ”vägrar att acceptera polisens ovilja och inkompetens i arbetet för att förhindra spridning av nakenbilder och mobbning online.”

Happy Jankell säger i en kommentar: 

”Jag har fått en riktig drömroll! En stark karaktär med ett stort driv av hämnd och en vilja att skipa rättvisa. Det är en viktig serie som är högaktuell i den virala värld vi lever i. Jag är säker på att den här berättelsen kommer beröra många, långt utöver målgruppen ”ungdomar”. Men att göra ungdomsserie i Norge verkar ju vara ett framgångsrecept, vilket såklart känns spännande.”

Thea Sofie Loch Næss och Amalia Holm spelar huvudrollerna i ”Delete me”, en ny serie på Viaplay med premiär i slutet av 2020. Foto: Nicolas Peyrau/NENT Group

Marie Kristiansen (”Unge lovende”) har skrivit seriens manus och regisserar. Producent är Pål Kruke Kristiansen (”Lilyhammer”) för Einar Film. 

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, om ”Delete me”: 

”Vi är så glada att utöka vår gedigna innehållsportfölj med ytterligare ett riktigt bra ungdomsdrama. När vi fick höra om Delete me fanns det inte mycket att tveka på. Det är dels ett drama som tar upp den pressade verklighet som många ungdomar lever i idag, samtidigt som att det är en spännande historia att följa. Dessutom är skådespelarna några av Nordens största talanger, därför är jag säker på att de kommer att kunna förmedla den historia vi vill berätta på bästa sätt.”

”Delete me” har planerad premiär i slutet av 2020 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier