Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

NENT Group och The Walt Disney Company förlänger avtal – detta innebär det

NENT Group och The Walt Disney Company har förlängt det avtal som bland annat gör att filmer från 20th Century Studios blir tillgängliga på Viaplay. Foto: 20th Century Studios/NENT Group

NENT Group och The Walt Disney Company har förlängt det avtal som bland annat gör att filmer från 20th Century Studios och serier ”Grey’s Anatomy” landar på Viaplay. ”Nu kommer vi att visa ännu fler av världens största filmer och serier under många år framöver”, säger Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer. 

Det är i ett pressmeddelande som NENT Group meddelar att man förlängt samarbetet med The Walt Disney Company Nordic i och med ett nytt och flerårigt avtal. 

Detta innebär, exempelvis, att filmer från 20th Century Studios – bland annat ”Jojo Rabbit” och ”Ford v Ferrari” – landar på Viaplay och Viasats betal-TV-kanaler efter att de har visats på bio. I 20th Century Studios bibliotek finns även filmer som ”Alien”, ”Apornas planet”, ”Die Hard” ”Pretty Woman” och ”Braveheart”.

På Viaplay fortsätter även serier från ABC att bli tillgängliga. Närmast handlar det bland annat om scifi-thrillern ”Emergence” samt ”Good Trouble”.

Disneys TV-kanaler Disney Channel, Disney Junior och Disney XD fortsätter vara tillgängliga för Viasats kunder i Norden.

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer, säger i samma pressmeddelande:  

”Det här avtalet förlänger vår relation med Disney till nästan 20 år, vilket visar hur populärt deras innehåll är för våra kunder och vilka fantastiska upplevelser som finns på Viaplay och Viasat. Nu kommer vi att visa ännu fler av världens största filmer och serier under många år framöver.”

Hans van Rijn, SVP och Country Manager, The Walt Disney Company Nordic: 

”Vi är glada att förlänga och bredda vårt samarbete med NENT Group och ser fram emot att tillsammans med dem erbjuda den nordiska publiken fler filmer och serier från de legendariska 20th Century Studios, tillgängliga över fler plattformar. Det är också glädjande att Viasats kunder fortsatt kommer att ha tillgång till vår kompletta portfölj av Disneykanaler.”

Sedan tidigare har NENT Group och Disney ett samarbete som gör att Viaplays kunder har tjänsten Fox+ och National Geographic+. NENT Group ansvarar också för annonsförsäljningen för Fox och Disneys kanaler i Sverige, Norge och Danmark. Dessa fleråriga avtal fortsätter att gälla, går att läsa i pressmeddelandet. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier