Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Viaplay flyttar svenska premiären av Outlander säsong 5

”Outlander” säsong 5 med Caitriona Balfe och Sam Heughan har svensk premiär 15 februari på Viaplay. Foto: Sony/Viaplay

Den svenska premiären av ”Outlander” säsong 5 flyttas. I stället för den 17 februari blir det första nya avsnittet tillgänglig 15 februari på Viaplay. 

Tidigare sändning i USA, tidigare sändning i Sverige. 

Det är logiken bakom att premiäravsnittet av ”Outlander” säsong 5 dyker upp redan lördagen den 15 februari på Viaplay, i stället för som planerat den 17 februari. 

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, konstaterar i ett uttalande att ”Outlander” är en av Viaplays populäraste serier och fortsätter: 

”Vi har insett hur dedikerade fansen är och därför är det superhärligt att kunna berätta av vi tidigarelägger säsongspremiären två dagar.”

I ett pressmeddelande skriver NENT Group följande om handlingen i seriens nya omgång: ”I den femte säsongen av Outlander fortsätter Claire och Jamies kamp för att skydda dem de älskar. Att etablera sig i Amerika under en period som kantas av politisk omvälvning visar sig inte vara det lättaste.” 

Vidare: ”Jamie måste försvara deras gemensamma hem och intrigerna tätnar när Jamie tvingas hålla sin och Murtaghs relation hemlig för guvernör Tryon, som i sin tur beordrat Jamie att sätta stopp för oroligheterna som sveper över North Carolina.”

Sam Heughan och Caitriona Balfe gör huvudrollerna som Jamie och Claire i ”Outlander”, medan Sophie Skelton och Richard Rankin spelar Brianna och Roger. På rollistan finns även César Domboy, Lauren Lyle, Duncan Lacroix, Maria Doyle Kennedy och David Berry. 

”Outlander” säsong 5 är på tolv avsnitt och baseras på Diana Gabaldons roman ”Det flammande korset”. 

”Outlander” säsong 5 har svensk premiär 15 februari på Viaplay och blir tillgängligt 05.00. Säsongens resterande avsnitt landar på måndagarna på streamingtjänsten.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier