Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Eva Beckman blir ny programdirektör på SVT

Eva Beckman blir ny programdirektör på SVT och ansvar för det samlade utbudet när det gäller underhållning, drama, kultur, fakta, barn och livsstil. Foto: Ola Kjellbye/SVT

Eva Beckman blir ny programdirektör på SVT. Ansvarsområde: Underhållning, drama, kultur, fakta, barn och livsstil. ”Det sker historiskt stora förändringar i tv-världen just nu, kartan ritas om i stort sett dagligen, och min viktigaste uppgift kommer att vara att verka för att public service står fortsatt starkt även i framtiden, säger Eva Beckman i en kommentar. 

Eva Beckman har tidigare jobbat som reporter, redaktör och projektledare på SVT samt som programledare för bland annat ”Kulturfrågan Kontrapunkt”, ”Nästa Nybroplan” och ”Centrum”. Som kulturchef var Beckman exempelvis med och utvecklade ”Babel”. 

Fram till den 16 februari jobbar Eva Beckman som SVT:s programbeställare för kultur, fakta, livsåskådning och evenemang – dagen efter blir hon ny programdirekt. 

Som Programdirektör får Eva Beckman ansvar för SVT:s samlade utbud när det gäller underhållning, drama, kultur, fakta, barn och livsstil. Beckman tar även plats i SVT:s företagsledning. 

I ett pressmeddelande säger Eva Beckman: 

”Jag kan inte tänka mig ett mer spännande jobb än detta. Det sker historiskt stora förändringar i tv-världen just nu, kartan ritas om i stort sett dagligen, och min viktigaste uppgift kommer att vara att verka för att public service står fortsatt starkt även i framtiden. Och givetvis att se till att vi har ett spännande programutbud som publiken uppskattar och inte vill vara utan. Det är ju för publiken vi finns till.”

SVT:s vd Hanna Stjärne i samma pressmeddelande: 

”Eva Beckman är modig och har en stark programkänsla. Hon har den kraft, den kunskap och det omdöme som krävs. Jag är mycket glad över att Eva har tackat ja till att bli ny programdirektör, hon kommer att hitta programmen som blir morgondagens tv-klassiker.”

Eva Beckman tillträder tjänsten som programdirekt den 17 februari.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program