Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Ida Engvoll gör huvudrollen i Netflix nya svenska originalserie – så blir Lisa Langseths Kärlek och Anarki

”Kärlek & Anarki” är Netflix nya svenska originalserie. Premiär är det 2020 och Ida Engvoll spelar huvudrollen. På bilden: Regissören och upphovspersonen Lisa Langseth samt skådespelaren Björn Mosten. Foto: Ulrika Malm/Netflix

Ida Engvoll spelar huvudrollen i ”Kärlek & Anarki”, Netflix nya svenska originalserie. Lisa Langseth har skrivit manus med Alex Haridi och regisserar serien. På rollistan finns även Reine Brynolfsson, Björn Kjellman, Johannes Bah Kuhnke, Gizem Erdogan och Björn Mosten. Premiär är det 2020 på Netflix. 

Det var i augusti som Netflix medlade att man beställt en ny svensk originalserie som Lisa Langseth regisserar. 

Serien, som är på åtta avsnitt, har fått titeln ”Kärlek & anarki” och produceras av FLX, samma produktionsbolag som gjorde ”Störst av allt”.

I ett nytt pressmeddelande bekräftar nu Netflix att inspelningen av ”Kärlek & anarki” har börjat och att Ida Engvoll spelar seriens huvudroll. 

På rollistan finns även Reine Brynolfsson, Björn Kjellman, Johannes Bah Kuhnke, Gizem Erdogan och Björn Mosten samt Lars Väringer, Elsa Ageman Reiland, Benjamin Shaps, Malin Levanon, Fredrik Hammar, Ejke Blomberg, Carla Sehn och Ruben Lopez.

I en kommentar säger Ida Engvoll: 

”Jag hoppas att ”Kärlek & anarki” blir uppkäftigt, roligt och samtidskritiskt. Historien är en slags paradox som utspelar sig inom och runtomkring min karaktär Sofie och som tar avstamp i en samtid som inte fullt omfamnar människan. Det blir en intressant och utmanande resa i såväl klass, psyke och kropp och jag ser mycket fram mot att göra den tillsammans med Lisa Langseth, FLX och Netflix. Kärlek är ett av mina stora intressen och i kombination med anarki blir detta mitt drömjobb.”

Lisa Langseth är upphovsperson, regissör och har tillsammans med Alex Haridi skrivit manus till ”Kärlek & anarki”. 

Langseth har tidigare gjort filmerna ”Till det som är vackert”, ”Hotell” och ”Euphoria”, medan Haridi bland annat skrivit ”Blå ögon” och ”Äkta människor” samt var avsnittsförfattare för ”Störst av allt”.

I Netflix pressmeddelande går att läsa att ”Kärlek & Anarki” kretsar kring ”Sofie (Ida Engvoll), en karriärsdriven konsult och gift tvåbarnsmamma. När Sofie får i uppdrag att modernisera ett gammalt anrikt bokförlag träffar hon den yngre it-teknikern Max (Björn Mosten), och en oväntad lek tar vid. I smyg börjar Sofie och Max utmana varandra att göra saker som ifrågasätter de sociala normerna. Det börjar oskyldigt, men i takt med att leken blir allt mer vågad, får den också oanade konsekvenser.”

”Kärlek & Anarki” produceras av FLX med Fatima Varhos och Frida Asp som producenter. Exekutiva producenter är Pontus Edgren och Martina Håkansson. 

”Kärlek & anarki” är på åtta avsnitt och har premiär 2020 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix serier och filmer