Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

TV4 bekräftar Jägarna säsong 2 med Rolf Lassgård i huvudrollen

Spoiler alert kan nu avslöja att TV4 beställt ”Jägarna” säsong 2 och att Rolf Lassgård fortsätter spela huvudrollen som Erik Bäckström även i de nya avsnitten. Foto: TV4/C More

Spoiler alert kan nu berätta att ”Jägarna” förnyas av TV4. Rolf Lassgård gör huvudrollen som Erik Bäckström i de sex nya avsnitten, som Jens Jonsson regisserar och som börjar spelas in efter sommaren. 

”Jägarna” fortsätter. 

Spoiler alert kan nu berätta att TV4 och C More, som numera ägs av Telia, förnyar tv-serien för en andra säsong och att Rolf Lassgård återigen gör rollen som Erik Bäckström.

Säsong 2 är planerad att börja spelas in i augusti i Älvsbyn med omnejd. Ännu finns inget premiärdatum på TV4 och C More. 

Björn Carlström och Stefan Thunberg, som var huvudmanusförfattare för första säsongen,  skriver de sex nya avsnitten som är säsong 2. 

Jens Jonsson, första omgångens huvudregissör, är fortsatt den som styr skeppet och regisserar säsong 2 tillsammans med Johan Lundin. 

Jens Jonsson har nyligen avslutat sitt regijobb för ”Young Wallander”, Netflix-serien där Adam Pålsson gör huvudrollen. Han är även tänkt som regissör för TV4:s kommande serie ”Åtta månader”, som nu är i utveckling men som förväntas få grönt ljus inom en inte alltför avlägsen framtid.  

TV4 bekräftar mina uppgifter om ”Jägarna” säsong 2. Lisa Dahlberg, exekutiv producent för ”Jägarna” på C More och TV4, säger i ett uttalande: 

”Vi tvivlade såklart aldrig på säsong 1 av ”Jägarna”, men jag ska ärligt erkänna att vi blev överväldigade av den respons som vi fick från tittarna. ”Jägarna” är fortfarande, mer än ett år senare, en av våra största succéer på C More någonsin. Därför är vi enormt glada att manus till säsong 2 skrivs just nu.”

Lisa Dahlberg fortsätter:

”Det blir en såväl spännande som berörande historia med den enastående Rolf Lassgård som Erik Bäckström. Vi ser fram emot att snart berätta mer. Inspelningen börjar i höst och premiärdatum får vi återkomma om – men vi är många som längtar tillbaka till Älvsbyn, så jag hoppas att det blir snart.”

Rolf Lassgård och Johan Marenius Nordahl i första säsongen av ”Jägarna”. Foto: C More

”Jägarna” hade premiär 1996 och var första gången den svenska biopubliken fick se Rolf Lassgård i rollen som Erik Bäckström. Filmen vann två Guldbaggar och på rollistan fanns bland andra Lennart Jähkel och Helena Bergström.

”Jägarna 2” regisserades precis som föregångaren av Kjell Sundvall. Filmen hade premiär 2011. Rolf Lassgård och Peter Stormare spelade huvudrollerna.

Tv-serien ”Jägarna” hade premiär i november 2018 på C More. När serien börjar har Erik Bäckström slutat som polis och flyttat till Norrbotten och mer eller mindre isolerat sig från omvärlden. 

När Erik hjälper den lokala gruventreprenören Markus mot vad som tros vara aggressiva miljöaktivister blir Erik mot sin vilja indragen i polisens arbete och mörka hemligheter börjar bubbla upp över ytan. 

Ännu finns inga bekräftade detaljer om handlingen i ”Jägarna” säsong 2, som produceras av Harmonica Films i samarbete med SF Studios och i samproduktion med Filmpool Nord. Björn Carlström och Per Janérus är seriens producenter.

”Jägarna” säsong 2 med Rolf Lassgård har planerad inspelningsstart i augusti. Ännu finns inget premiärdatum på TV4 eller C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores och TV4:s serier