SPOILER ALERT

”Det som göms i snö” förnyas – säsong 2 har premiär 2021 på Viaplay

”Det som göms i snö” säsong 2 har premiär 2021 på Viaplay. Även i de nya avsnitten spelar Robert Gustafsson och Ia Langhammer sina rollfigurer Peter Wendel och Barbro Svensson. Foto: Viaplay

”Det som göms i snö” förnyas – säsong 2 har premiär 2021 på Viaplay. Robert Gustafsson och Ia Langhammer fortsätter i sina roller som Peter Wendel och Barbro Svensson.

”Det som göms i snö” hade premiär i augusti 2018 på Kanal 5 och blev snabbt en omtalad succé. Sedan dess har en fortsättning mer eller mindre känts given. 

Nu bekräftar NENT Group att så bli fallet. 

”Det som göms i snö” säsong 2 har premiär i början av 2021 på Viaplay. Därefter kommer de nya avsnitten att sändas i Kanal 5 och på Dplay. 

Robert Gustafsson fortsätter att spela Peter Wendel, samtidigt som det även är klart att Ia Langhammer återigen gör rollen som Barbro Svensson. Inspelningen av ”Det som göms i snö” säsong 2 sker under våren 2020. 

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, säger i ett uttalande:

”Vi är enormt stolta över att kunna presentera en andra säsong av ”Det som göms i snö”. Serien var en av våra absolut största tittarsuccéer förra året, den vann en Kristall och var dessutom nominerad i tre kategorier på galan. Jag förstår verkligen varför ”Det som göms i snö” är så uppskattad och längtar lika mycket som våra tittare efter en andra säsong.”

Likt första säsongen av ”Det som göms i snö” är det Aron Levander och Hans Jörnlind som skriver säsong 2. De nya avsnitten regisseras av Kristian Petri och Daniel Di Grado. 

I skrivande stund finns inga bekräftade detaljer om handlingen eller vilka övriga skådespelare som ingår i ensemblen. 

Robert Gustafsson säger i en kommentar: 

”Det finns sidor hos Peter Wendel som jag också hittar hos mig själv – som den trubbiga envisheten till exempel. Men annars är vi väldigt olika. Så olika att det faktiskt känns mer som att det var Peter Wendel som vann den där Kristallen och inte jag.”

Robert Gustafsson fortsätter med att konstatera att ”Det som göms i snö” har ”en attraktiv blandning av krypande psykologisk thriller och klassiskt svenskt kriminaldrama – men också med både svart och vardaglig humor”. 

”Det tror jag är en stor del av framgången. En verklig dag för en polis består ju sällan eller nästan aldrig av stor spänning och biljakter, utan av saker som personliga draman, rädsla, beslutsångest och humor.”

”Det som göms i snö” säsong 2 är en samproduktion mellan Viaplay och Discovery Networks Sweden. Alexia Wennberg och Eiffel Mattsson producerar för Yellow Bird. 

”Det som göms i snö” säsong 2 har premiär 2021 på Viaplay och sänds senare i Kanal 5 och på Dplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Det som göms i snö” säsong 2