Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Harmonica” med Josephine Bornebusch, Jonas Karlsson till Viaplay – premiär 2021

Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson gör tv-serien ”Harmonica” tillsammans. Premiär 2021 på Viaplay. Foto: Særún Norén/Warner Bros.

Viaplay bekräftar nu att man ska sända ”Harmonica” av och med Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson. Serien, som beskrivs som ”Scener ut ett äktenskap” i rock’n roll-miljö, har premiär 2021. ”Det är både väldigt roligt och en aning utmattande, och naturligtvis har vi tagit oss vatten över huvudet”, säger Jonas Karlsson. 

Som Spoiler alert kunde berätta i juni gör Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson en serie tillsammans som fått titeln ”Harmonica”. 

Duon har skrivit manus, ska regissera samt spela huvudrollerna i de sex avsnitt som beskrivs som ”Scener ut ett äktenskap” i rock’n roll-miljö. 

Nu bekräftar Viaplay att man ska sända serien och att den har premiär 2021 på streamingtjänsten. Inspelningen börjar i april i år. 

Handlingen: ”Harry och Monica i countryduon Harmonica gjorde stor internationell succé på 1990-talet, men nu har karriären passerat zenit, pengarna är slut och äktenskapet är på väg att spricka. I ett sista försök att rädda både karriär och äktenskap ger sig duon ut på en nostalgiturné i Europa, en resa som utsätter paret för utmaningar som sätter både karriär och känslor i nya perspektiv.”

Jonas Karlsson och Josephine Bornebusch har även skrivit samt framför all musik i serien. Bornebusch säger i ett uttalande: 

”Jag var på en First Aid Kit konsert i New York för snart två år sen och insåg när jag satt där att den musiken är så visuell. Jag såg bilder och scener framför mig. Jag gick hem på kammaren och tänkte: ”Nu kanske är läge…”.  Jag kontaktade Jonas, eftersom vi länge har pratat om att vi ville göra ett romantiskt drama om ett gift par som hamnat i slentrian. Jonas är om möjligt mer underbar att jobba med än vad jag hade föreställt mig. Han är smart, snabb, lyhörd och envis. Jag kunde inte ha träffat en bättre match.”

Jonas Karlsson säger att ”Harmonica” är en historia om ”vilka vi är, vilka vi blev, och vad vi vill mitt i livet, en kärlekshistoria som råkar utspela sig i musikbranschen”. Han fortsätter: 

”Eftersom även musiken är tänkt att spegla serien, och till viss del föra handlingen framåt, insåg vi efter ett tag att det var lika bra att göra den också. Det är både väldigt roligt och en aning utmattande, och naturligtvis har vi tagit oss vatten över huvudet.”

För Josephine Bornebusch blir ”Harmonica” andra serien på Viaplay på kort tid. ”Älska mig” hade premiär hösten 2019, och seriens andra säsong landar under hösten 2020 på streamingtjänsten. 

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

”Josephine Bornebusch har en exceptionell förmåga att förvandla vardagsdrama om relationer till unika berättelser som trollbinder publiken. ”Älska mig” är redan en av Viaplays största succéer, och jag har minst lika höga förväntningar på ”Harmonica” där Josephine bildar drömduo med Jonas Karlsson, en av Sveriges främsta skådespelare. Jag är stolt över att Skandinaviens främsta kreatörer nu kommer till oss för att utveckla sina idéer och ser fram emot att kunna erbjuda våra tittare ännu ett drama i världsklass.”

”Harmonica” produceras av Sofie Palage på Warner Bros. i en samproduktion med Viaplay. 

”Harmonica” har planerad premiär 2021 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier