Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

NENT Group och SF Studios i nytt avtal om barninnehåll – 500 avsnitt till Viaplay under 2020

NENT Group och SF Studios har tecknat ett nytt avtal om barninnehåll. Foto: NENT Group/SF Studios

NENT Group och SF Studios har skrivit ett nytt avtal gällande barninnehåll. Under 2020 innebär det 500 avsnitt av nordiska och internationella barnserier samt utvalda filmer till Viaplay 2020. 

Det är i pressmeddelanden från NENT Group respektive SF Studios som de båda företagen bekräftar att man tecknat ett nytt och utökat partnerskap. 

Avtalet innebär att fler än 500 avsnitt av ”populära nordiska och internationella barnserier från SF Studios samt utvalda filmer” landar på Viaplay under 2020.  Sedan tidigare finns drygt 1200 avsnitt av barninnehåll från SF Studios på streamingtjänsten. 

Bland de nya serierna och filmerna finns exempelvis ”Fåret Shaun”, ”Alvin och gänget”, ”Brandman Sam”, ”Robin Hood – Mischief in Sherwood” och ”Monchhichi”.

NENT Group har även avtal med NBCUniversal, Nickelodeon och Turner om barninnehåll.

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer, i ett uttalande:  

”SF Studios blandning av lokala och internationella serier och filmer för barn passar väldigt bra på Viaplay där vi har Nordens bästa och bredaste utbud av barninnehåll. Vi har långsiktiga partnerskap med stora studios runt om i världen och skapar våra egna framgångsrika barnserier, vilket ger oss en unik position. Vi kommer att fortsätta satsa på högkvalitativt barninnehåll under de kommande åren.”

Elsa Berg Bjärtun, Executive Vice President Distribution på SF Studios, säger i pressmeddelandet: 

”Vi är väldigt glada över det här samarbetet som ytterligare expanderar vårt partnerskap med NENT Group som distributör av våra högkvalitativa varumärken för barn – både våra egna produktioner och det välkända innehållet i vår rättighetsportfölj. Barninnehåll är och har alltid varit ett nyckelområde för SF Studios som en ledande distributör på den nordiska marknaden.”

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier