Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för ”My brilliant friend – The story of a new name” på HBO Nordic

”My brilliant friend – The story of a new name” är andra säsongen i den tv-serie som baseras på Elena Ferrantes romankvartett. Svensk premiär är det 10 februari 2020 på HBO Nordic. Margherita Mazzucco och Gaia Girace gör rollerna som Elena respektive Lila. Foto: Eduardo Castaldo/HBO Nordic

”My brilliant friend – The story of a new name”, andra säsongen i den serie som baseras på Elena Ferrantes romankvartett, har fått ett svensk premiärdatum. Margherita Mazzucco och Gaia Girace gör rollerna som Elena respektive Lila gör huvudrollerna i omgångens åtta avsnitt, som börjar 10 februari på HBO Nordic. 

Den nya säsongen börjar där första slutade. Rollfigurerna Lila och Elena är 16 år och den förstnämnda har gift sig. Samtidigt känner Lila att hon förlorat sin identitet i och med att hon tog sin mans efternamn. 

Elena är toppstudent, men gruvar sig: under Lilas bröllop insåg Elena att hon varken är lycklig hemma eller, för den delen, någon annanstans. 

”My brilliant friend – The story of a new name” är andra säsongen i den tv-serien som baseras på Elena Ferrantes romansvit. De nya avsnitten hämtar handlingen från den bok som i svensk översättningen har titeln ”Hennes nya namn”. 

HBO Nordic meddelar nu att man sänder säsongen med start 10 februari. I ett tidigare pressmeddelande har man skrivit mer om handlingen: ”Under en semester i Ischia återförenas de två tonårstjejerna med deras gamla barndomsvän Nino Sarratore, som nu studerar på universitet med stora förhoppningar om framtiden. Det oväntade mötet förändrar deras relation för alltid och deras liv tar riktning in i två olika världar.” 

Vidare: ”Lila blir en skicklig försäljningsassistent i en elegant skoaffär i centrala Neapel som ägs av den mäktiga familjen Solara. Elena fortsätter med sina studier och är beredd på att lämna staden för att åka och studera vidare på universitetet i Pisa.”

Saverio Costanzo regisserar sex av de nya avsnitten, medan Alice Rohrwacher har hand om två. Rohrwacher regisserar avsnitt fyra och fem, som enligt förhandsrapporterna är de som utspelar sig Ischia. 

Saverio Costanzo är seriens upphovsman och har tillsammans med Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci utvecklat berättelsen för tv och skrivit manus. 

”My brilliant friend – The story of a new name” produceras av Lorenzo Mieli och Maria Gianani för Wildside, samt av Domenico Proacci för Fandango, i samarbete med Rai Fiction och HBO Entertainment och i samproduktion med Umedia. Paola Sorrentino och Jennifer Schuur är exekutiva producenter. Fremantle distribuerar serien internationellt i samarbete med Rai Com.

”My brilliant friend – The story of a new name” har svensk premiär 10 februari på HBO Nordic. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier