SPOILER ALERT

Artisterna som hyllar Marie Fredriksson i SVT:s specialprogram

Petra Marklund, Eva Dahlgren, Maja Ivarsson och Agnes är några av artisterna som uppträder i ”En kväll för Marie Fredriksson”, ett specialprogram i SVT som sänds 25 januari. Foto: Foto: Janne Danielsson/SVT, Mattias Ahlm/SVT, Carl-Johan Söder/SVT, Micke Grönberg/SVT

Marie Fredriksson hyllas med ett specialprogram i SVT. Nu bekräftas att bland andra Agnes, Eva Dahlgren och Petra Marklund står på scen under ”En kväll för Marie Fredriksson”, som sänds den 25 januari. 

Det var den 10 januari som SVT meddelade att man ska spela in och sända ett hyllningsprogram till Marie Fredriksson, som gick bort den 9 december 2019. Den världskända artisten blev 61 år gammal. 

Programmet, som fått titeln ”En kväll för Marie Fredriksson” och som sänds den 25 januari, är enligt pressmeddelandet både ”en retrospektiv över Maries liv och karriär, och en konsert där artistvänner och musiker tolkar och framför hennes musik”. 

Hyllningsprogrammet spelas in på Stora Teatern i Göteborg den 20 januari. Nu bekräftar SVT i ett pressmeddelande att Agnes, Eva Dahlgren, Linnea Henriksson, Petra Marklund, Lasse Lindbom och Maja Ivarsson är några av artisterna som står på scen under kvällen.

Även Per Gessle medverkar, medan Christoffer Lundquist, som länge spelat med Roxette, Gessle och Marie Fredriksson, är kapellmästare. 

Petra Marklund i samma pressmeddelande: 

”När jag gick i Nacka musikklasser fick min klass en fråga om vi kunde framföra Marie Fredrikssons “Tro”. Den dagen upptäckte jag en fantastisk artist och Marie blev en av mina största inspirationskällor.”

SVT sänder ett hyllningsprogram den 25 januari där man hyllar Marie Fredriksson. Foto: Mattias Edwall/EMI/SVT

Marion Jernråda, projektledare för ”En kväll för Marie Fredriksson”, säger i ett uttalande: 

”Vi ser fram emot en magisk afton. Det känns fantastiskt att så många fina artister vill dela den här kvällen med oss och tv-tittarna. Det kommer till och med fans från Brasilien för att sitta i publiken, det visar verkligen vilken dragningskraft Marie Fredriksson har.”

Förutom nämnda artister kommer Magnus Broni och Fredrik Norberg, duon bakom SVT:s tv-program ”Det svenska popundret”, svara för ”inslag, guldkorn ur arkivet och tidigare opublicerat material som visar en världsstjärnas framväxt”. Programledare är Kattis Ahlström.

”En kväll för Marie Fredriksson” sänds den 25 januari i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program