Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Ny trailer till ”Tunn is” – serien med Lena Endre, Bianca Kronlöf har premiär 3 februari på TV4, C More

Lena Endre spelar huvudrollen i ”Tunn is”, en ny serie på TV4 och C More med premiär 3 februari. Foro: Yellowbird/TV4

”Tunn is” har blivit med ny trailer. Serien, där Lena Endre och Bianca Kronlöf gör huvudrollerna, har premiär 3 februari i TV4 och C More. 

Det var i slutet av september som TV4 bekräftade ”Tunn is”, en ny spänningsserie som utspelar sig i ”storslagen arktisk miljö” och där Lena Endre spelar Sveriges utrikesminister, som i serien fått namnet Elsa, medan Bianca Kronlöf gör rollen som Säpo-agenten Liv. 

På rollistan hittas också Alexander Karim,  Johannes Bah Kuhnke, Angunnguaq Larsen, Iben Dorner och Reine Brynolfsson.

Utgångspunkten för serien är att ett forskningsfartyg attackeras utanför Grönland. Samtidigt försöker arktiska rådet enas om ett avtal som förbjuder miljöskadlig oljeborrning i regionen. Bakom avtalet står Sveriges utrikesminister Elsa (Endre), vars politiska rådgivare Viktor (Karim) befinner sig ombord på det attackerade fartyget. 

Vidare om handlingen: ”Attacken sätter Elsas avtal i gungning och hemma i Sverige startar en kamp mot klockan för Säpo-agenten Liv (Kronlöf) som är gravid med Viktors barn.”

Nu har TV4 och C More, där ”Tunn is” har premiär 3 februari, släppt en ny trailer för serien, vars huvudförfattare heter Birkir Blær Ingólfsson och Jónas Margeir Ingólfsson. Cecilie Mosli är konceptuerande regissör för ”Tunn is” medan Søren Stærmose är producent. 

Yellowbird producerar ”Tunn is” för C More och TV4, i en samproduktion med Sagafilm och i samarbete med France TV, DR, NRK, YLE, RUV och Lumiere. Internationell distributör är Banijay Rights.

”Tunn is” har premiär 3 februari på TV4 och C More. På streamingtjänsten blir de två första avsnitten tillgängliga på premiärdagen, varefter ett nytt avsnitt rullas ut i veckan. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om serier på C More och TV4