Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Filip och Fredrik gör ny programserie: ”Aldrig suttit i tv och bölat som vi gör här”

”Gåshud med Filip och Fredrik” är en ny programserie med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som har premiär 13 januari på Dplay. Foto: Kanal 5/Dplay

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson gör en ny programserie för Dplay. ”Jag tror aldrig vi har suttit i tv och bölat som vi gör här”, säger Fredrik Wikingsson om ”Gåshud med Filip och Fredrik”, som har har premiär 13 januari på Dplay. 

I Filip Hammars och Fredrik Wikingssons nya programserie ”Gåshud med Filip och Fredrik” listar duon 50 gåshudsögonblick samt kommenterar och analyserar klippen och vad det är som gör att de berör. 

När Discovery Networks Sverige ska beskriva ”Gåshud med Filip och Fredrik” skriver man bland annat: ”Den där omöjliga räddningen i sista sekunden. En helt vanlig knegare som för första gången ställer sig på en scen och sjunger huden av publiken och en hel värld. Klippet där ett barn får sina drömmar infriade och alla känslor bara svämmar över. Vi har alla nån gång suttit framför en skärm, telefonen eller tv:n och plötsligt och fullständigt övermannats av känslor, och fått gåshud”. 

Vidare, från samma beskrivning: ”Varje måndag 2020 kommer Filip och Fredrik visa, grotta ner sig i och njuta av klippen från händelser som har det där helt odefinierbara extra. Något äkta som gör att du får rysningar.”

”Alla mot alla med Filip och Fredrik” säsong 3 har premiär 13 januari 2020 i Kanal 5 och på Dplay. Foto: Margareta Bloom Sandebäck/Kanal 5

Fredrik Wikingsson berättar för mig att han och Filip Hammar under en längre tid försökt göra en Dplay-variant med den typ av friforms-snack som finns i duons podcast. 

Idéerna har inte varit goda nog – fram till nu.  

– Att hitta ett gåshudsklipp, det är som att hitta en ädelsten i marken. Det är som ”my precious”, något värdefullt. Det går inte att konstruera gåshud, det är livet som tillhandahåller det på olika sätt. Man kan aldrig säga till sig själv att få gåshud, och det finns något magiskt i det, säger Fredrik Wikingsson och fortsätter:  

– Då tänkte vi att det vore kul att sammanställa de 50 definitiva gåshudsögonblicken och att varje måndagsmorgon lägga ut ett nytt sådant på Dplay. Det kan vara tuff att dra i gång veckan, men då får man åtminstone se ett härligt ögonblick. Och vi visar inte bara upp klippet, utan vi snackar även om det och vilka associationer vi får av det. Ett enkelt program, men det är juveler som vi presenterar. 

Jag tittade på premiären tidigare i dag. I det tar ni upp Susan Boyle. Jag tänkte att det inte fanns en chans att jag skulle få gåshud av det uttjatade klippet. Men så satt jag där och hade gåshud ändå. 

– Ja. En del av klippen har folk sett förut, en del kommer vara helt nya för folk, men jag gillar tanken på att vi gör den definitiva listan. Man kan också vara lite syrligt när man ser klippet och adderar ett extra lager. Vad sätter de här klippen igång för tankebanor? 

– Samtidigt: I avsnittet 2 handlar det om en autistisk pojke som går och ser Coldplay i Mexico City. Då sitter jag och Filip och bölar. Jag tror aldrig vi har suttit i tv och bölat så mycket som vi gör i den här programserien. 

– Så vi vill hitta de här fantastiska klippen som gör att man älskar mänskligheten. Sedan kan man prata om det, men också försöka hitta något lustigt att säga. Vi återkommer till det hela tiden: Flera känslor kan existera samtidigt och man tänker inte alltid på att det är så. Det finns också något kul i att prata roligt om starka klipp, snarare än att prata roligt om roliga klipp. 

Ni ska göra 50 avsnitt och det räcker året för tittarna. Efter det då?

– Tanken är man lägger ut ett nytt avsnitt varje vecka det här året. Tycker folk att det blir bra så kanske man får massa tips som gör att vi gör samma sak nästa år, eller så kanske vi tittar på magiska sportklipp nästa år. Jag har ingen aning, säger Fredrik Wikingsson och fortsätter: 

– Vi älskar formen att man får titta på något som väcker mycket känslor och så får man, i bästa fall, prata oförutsägbart och underhållande om det.  

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson är även aktuella med en ny omgång ”Alla mot alla”.

Sammanlagt är det 16 lag som tävlar. I första omgången är ser lagen ut som följer: Kalle Moraeus och Kakan Hermansson; Suzanne Axell och Nisse Hallberg; Hanna Hellquist och Lars Lerin; Karin Magnusson och Anders Lundin; Sven Melander och Ebba von Sydow; Peter Magnusson och Christine Meltzer; Janne Josefsson och Cecilia Frode; Pontus Gårdinger och Caroline Winberg.

”Alla mot alla med Filip och Fredrik” säsong 3 har premiär 13 januari i Kanal 5 och på Dplay.

”Gåshud med Filip och Fredrik” har premiär 13 januari på Dplay. Programserien sänds i sammanlagt 50 avsnitt – ett nytt varje måndag – och därmed under hela 2020. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Kanal 5:s tv-serier