Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Så bra är ”Helt perfekt” säsong 3 med Johan Petersson, Eva Röse på Kanal 5, Dplay

Johan Petersson och Adam Pålsson i ”Helt perfekt” säsong 3, som finns på Dplay och har premiär 19 januari 2020 i Kanal 5. Foto: Kanal 5/Dplay

”Helt perfekt” med Johan Petersson och Eva Röse har aldrig varit bättre än i säsong 3. Se de nya avsnitten så fort du kan. 

Få saker i tv-väg är så pinsamhetsobehagliga och samtidigt tillfredsställande som att följa ”Johan Peterssons” golgatavandring och se honom snurra in sig i tankevurpor och förhöjda bekymmer. ”Johans” problematik har sällan med verkligheten att göra, ändå finns uns eller större korn av igenkänning i hur han resonerar och försöker ta sig fram i livet. 

”Helt perfekt” bygger på en norsk förlaga. Johan Petersson spelar ”Johan Petersson”, Eva Röse ”Eva Röse”, Adam Pålsson ”Adam Pålsson” och så vidare. Serien handlar om deras vardag, liv och karriärer, om kärlek och vänskap och om torftig ängslan och mätta dilemman.

”Helt perfekt” började som en stabil humorpelare, men har undan för undan byggts ut till ett tempel för svenska tv-roligheter. Avgörande: Mer fokus på ”Johan Peterssons” och ”Eva Röses” förhållande. 

I säsong 3 – tre nya avsnitt på söndagarna på Dplay, premiär 19 januari i Kanal 5 – fördjupas denna relation på sätt som skapar skrattets svallvågor, förutsatt förstås att man först inte genansdrunknar. 

Eva Röse, Björn Gustafsson och Johan Petersson på en bild från ”Helt perfekt”. Foto: Kanal 5/Dplay

När ”Johan” och ”Eva” separerar blåser vinden upp en svängande dörr som inte bara slår i ena sidans emotionella vägg, utan också skapar komiska möjligheter och poänger. ”Johan Petersson” väljer att ställa sig i mitten, får dörren i nyllet och vet inte var han ska ta vägen. 

Naturligtvis lyssnar Johan en gång för mycket på ”Adam Pålssons” allmänt hållna och alltid underligt konstruerade livsråd, självfallet hamnar han i besvärliga situationer och självklart försöker han vinna tillbaka ”Eva” med nära nog alla tillåtna medel. 

För skådespelaren Johan Petersson blir detta mörka kärlekshål ytterligare ett sätt att skruva sin rollfigur några millimeter. Peterssons sparsamma känsloyttringar och små förändringar i kroppsspråk och framtoning gör förvånansvärd skillnad för upplevelsen.

Nu, tycks man åtminstone ana i säsongens inledande avsnitt, finns sorg i ögonen medan stegen är lite tyngre än tidigare. 

Eller så är det där bara inbillning.

Grejen med ”Helt perfekt” är att den som följer serien snabbt blir engagerad i hur det ska gå för dessa låtsasmänniskor, som är lika delar gråtande clowner som befriande fria personer. 

Efter de första sex avsnitten i säsong 3 står ytterligare två saker ut: Någon borde genast ge nykomlingen Nora Ericsson massa roller och ”Helt perfekt” har aldrig varit bättre än vad serien är just nu. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Kanal 5:s tv-serier

# ”Helt perfekt” säsong 3 hade premiär 22 december på Dplay och börjar sändas 19 januari i Kanal 5. Johan Petersson och Eva Röse spelar huvudrollerna. Adam Pålsson, Erik Johansson och Johan Ulveson finns på rollistan. Bland säsongens gästskådespelare hittas Adam Lundgren, Jessica Almenäs, Björn Gustafsson, Vanna Rosenberg, Gustaf Hammarsten, Olle Sarri och Johar Bendjelloul. ”Helt perfekt” baseras på den norska tv-serien med samma titel, som har Thomas Giertsen som upphovsman. ITV producerar den svenska versionen av serien. Sofia Jupither, Benjamin Thuresson, Petersson och Röse står för manusbearbetningen.