Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Viaplay gör ”Barnens drottning” – dokumentärserie om drottning Silvia och World Childhood Foundation

”Barnens drottning” är en ny dokumentärserie på Viaplay med premiär våren 2020 som berättar om drottning Silvia och World Childhood Foundation. Även prinsessan Madeleine medverkar. Foto: NENT Group

Viaplay berättar nu om ”Barnens drottning”, en ny dokumentärserie om drottning Silvia och World Childhood Foundation. Premiär är det våren 2020. 

NENT Group gör en ny dokumentärserie som ger en unik inblick i drottning Silvias arbete och outtröttliga engagemang i World Childhood Foundation. 

Stiftelsen bildades 1999 för att ”värna om barns rätt till en trygg barndom och förbättra levnadsvillkoren för barn som riskerar att utsättas för våld eller sexuella övergrepp.”

I den ny serien, som fått titeln ”Barnens drottning”, finns exklusiva intervjuer med drottning Silvia och prinsessan Madeleine, som även hon är engagerad i Childhood. 

Enligt ett pressmeddelande får tittarna ”också möta en mängd andra eldsjälar som jobbar för att pressa ner statistiken. Poliser, forskare, läkare och personer som utsatts för sexuella övergrepp som barn berättar i dokumentärserien om sitt engagemang”. 

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group, säger i en kommentar: 

”Med ”Barnens drottning” hoppas vi att kunna sätta ljus på ett tabubelagt ämne och förhoppningsvis öka medvetenheten om att det här sker i mycket större utsträckning än vi tror. Jag tror att många svenskar inte vet vilken otroligt viktig insats drottning Silvia, prinsessan Madeleine och Childhood gör – inte bara i Sverige utan även globalt. Vi är stolta att ha fått förtroendet att skildra deras arbete.”

”Barnens drottning” produceras av Pitchwork och har premiären våren 2020 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier