Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Ny teaser till ”Ragnarök” – så blir Netflix nya serie, premiär 31 januari

”Ragnarok” är en ny originalserie på Netflix med premiär 31 januari 2020. På bilden syns David Stakston och Jonas Strand Gravli. Foto: Netflix

Netflix nya serie ”Ragnarök” har ”Skam”-bekantingar på rollistan, beskrivs som en modern tolkning av nordisk mytologi och har premiär 31 januari. Här är en ny teaser. 

”Ragnarök” är en ny originalserie på Netflix av Adam Price, en av Danmarks mest uppmärksammade och prisade manusförfattare.

Tidigare har streamingtjänsten bekräftat att det är premiär 31 januari 2020 och visat vad som väntar i en första teaser.

Nu finns ytterligare en kort tjuvtitt på serien, som beskrivs som ”ett coming-of-age drama och en modern tolkning av nordisk mytologi” och utspelar på sig på norska landsbygden i den fiktiva staden Edda. 

Om handlingen: ”Berättelsen kretsar kring invånarna i staden, men är alla de personer de påstår sig att vara? Under historiens gång upplevs en drastiskt föränderlig värld: smältande glaciärer, varma vintrar och våldsamma regn. Vissa säger att vi är på väg mot ännu en Ragnarök. Om inte någon ingriper i tid…”. 

Det var i november 2018 som Netflix meddelade att ”Ragnarök” stod på listan över nya nordiska originalserier. I mars, i samband med att inspelningen av serien började i norska Odda, bekräftades att David Stakston, Jonas Strand Gravli, Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas och Emma Bones är gänget som utgör seriens huvudensemble.

David Stakston och Herman Tømmeraas är mest kända från ”Skam”, där de spelade rollfigurerna Magnus Fossbakken och Christoffer ”Penetrator–Chris” Schistad, medan Jonas Strand Gravli känns igen från Netflix originalfilm ”22 july”.

På rollistan finns även Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Line Verndal, Fridtjov Såheim, Bjørn Sundquist och Gísli Örn Garðarsson.

Adam Price är upphovsman, manusförfattare och exekutiv producent för ”Ragnarök”. I teamet som jobbar med serien finns även Simen Alsvik (”Lilyhammer”), Meta Louise Foldager Sørensen (”Antichrist”, ”Melancholia”) och Stine Meldgaard Madsen (”Friheten”, ”Mercur”).

”Ragnarök”, som produceras av SAM Productions, har premiär 31 januari 2020 på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier