Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Då är ”Sveriges mästerkock” tillbaka i TV4 – säsong 10 blir Leif Mannerströms sista

Leif Mannerström, Mischa Billing och Markus Aujalay är juryn i ”Sveriges mästerkock”. Säsong 10 har premiär 8 januari i TV4 och C More. Foto: Karolina Henke/TV4

”Sverige mästerkock” fyller tio och har blivit med premiärdatum. Den 8 januari börjar nya säsongen i TV4 – som också blir Leif Mannerströms sista. 

Nytt gäng. Samma jury.

”Sveriges mästerkock” är tillbaka med en ny säsong den 8 januari. Denna omgång, den tionde, är även Leif Mannerströms sista. 

”Jag är tacksam att jag har fått träffa så många duktiga amatörkockar och följa deras resa i programmen. Det har blivit många skratt och en del tårar genom åren. Nu gör jag det för sista gången vilket känns lite sorgligt. Men årets startfält innehåller många imponerande förmågor, det kan jag lova”, säger Leif Mannerström i ett pressmeddelande. 

Mannerström, Mischa Billing och Markus Aujalay är fortsatt den trio som utgör tv-programmets jury. Som traditionen bjuder inleds säsongen med auditions, den här gången inför publik i Täby Centrum. Efter slutkvalet i Gävle återstår 12 finalister som gör upp i nya tävlingar varje onsdag fram till finalen 1 april.

Även ”Efter stängning”, ett syskonprogram till ”Sveriges mästerkock”, är tillbaka med en ny säsong, som 2020 förlängs från en halvtimme till en timme. I ”Efter stängning” möts tre utslagna kockar varje vecka i två olika tävlingsmoment som bedöms av Markus Aujalay. Han säger i en kommentar:

”Det är riktigt kul att ”Efter stängning” växlar upp och blir lika långt som huvudprogrammet. Kockarna är väldigt revanschsugna när de kommer hit och stämningen i köket brukar vara både nervös och lite bitsk.”

”Sveriges mästerkock” har säsongspremiär 8 januari på TV4 och C More.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Hamilton” på C More och TV4