Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Då har ”Dracula” med Claes Bang premiär på Netflix

”Dracula” med Claes Bang i huvudrollen har premiär 4 januari på Netflix. Steven Moffat och Mark Gatiss är miniseriens huvudförfattare. Foto: Netflix

”Dracula” har blivit med premiärdatum. Steven Moffats och Mark Gatiss nya miniserie med Claes Bang i huvudrollen börjar sändas 4 januari på Netflix. 

”Dracula”, som är på tre avsnitt, är en samproduktion mellan BBC och Netflix, vilket innebär att miniserien kommer sändas på BBC One i Storbritannien och Irland, medan det är Netflix som gäller i Sverige och resten av världen, åtminstone där streamingtjänsten finns tillgänglig. 

Claes Bang, känd bland annat från Ruben Östlunds ”The Square” och tv-serierna ”Bron” och ”The Affair”, spelar huvudrollen i miniserien, som har Steven Moffat och Mark Gatiss som huvudförfattare. 

Till skillnad från ”Sherlock” håller duon sig närmare Bram Stokers originalberättelser, och låter serien börja 1897. 

Förutom Claes Bang medverkar även Dolly Wells, John Heffernan, Joanna Scanlan, Sacha Dhawan, Jonathan Aris, Morfydd Clark och Nathan Stewart-Jarrett i ”Dracula”.

På rollistan finns också Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Lydia West, Paul Brennen, Sarah Niles, Sofia Oxenham, John McCrea, Phil Dunster samt Millicent Wong. 

Jonny Campbell, Damon Thomas och Paul McGuigan regisserar ett avsnitt var av miniserien. När samproduktionen offentliggjordes sa Steven Moffat och Mark Gatiss i en gemensam kommentar: 

”Det har alltid funnit berättelser om stor ondska. Det som är speciellt med ”Dracula”, är att Bram Stoker gav ondskan en egen hjälte”. 

”Dracula” har svensk premiär 4 januari på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier