Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första teaser till ”Box 21” – nya serien med Leonard Terfelt har premiär 17 januari på Viaplay

”Box 21” är en ny serie på Viaplay med premiär 17 januari 2020. Leonard Terfelt gör seriens huvudroll som kriminalkommissarie Ewert Grens. Foto: Viaplay

”Box 21” är Viaplays nya originalserie baserad på Anders Roslunds och Börge Hellströms roman med samma titel. Premiär är det 17 januari – här är första teasern.  

I centrum i ”Box 21” står Lidia och Alina, två unga tjejer från öst som luras till Sverige med löften om bra jobb, något som slutar ”i sexslaveri och drömmar om hämnd på männen som stal deras liv ifrån dem”.

Vidare om handlingen, så som NENT Group beskriver den: ”I ”Box 21” vävs flickornas livsöden samman med andra berättelser i en allt intensivare utveckling med sitt epicentrum i ett gisslandrama på Löwenströmska sjukhusets bårhus. Mitt i händelsernas centrum finns kriminalkommissarie Ewert Grens, som ställs inför svåra frågeställningar om vilka som är de verkliga offren i det dödliga dramat.”

Leonard Terfelt gör seriens huvudroll som Ewert Grens. I en kommentar säger Terfelt: 

”Det är såklart en ära att få gestalta den här karaktären. Det finns ju ett ikoniskt skimmer över Ewert Grens, som är både en av de mest respekterade bokserierna och mest sålda. När dessutom Anders Roslund själv vill att jag ger ansikte åt hans och Börges alter ego, då blir man både smickrad och ödmjuk.”

Viaplay gör tv-serie av fyra böcker skrivna av Roslund & Hellström. Först ut är ”Box 21”, som har premiär 18 januari 2020. På bilden, från vänster: Simon J. Berger, Mimosa Willamo, Leonard Terfelt och Anders Roslund. Foto: Johnny Wohlin/Viaplay

Mimosa Willamo, Kristofer Kamiyasu och Simon J. Berger spelar Ewert Grens närmaste kollegor Mariana Hermansson, Sven Sundkvist och Tobias Nordwall, medan Edda Magnason gör rollen som Lena Nordwall, hustru till Tobias och nära vän med Grens familj.  

Ilinca Neacsu och Alexandra Sarbei spelar Lidia och Alina, samtidigt som bland andra Joakim Sällquist, Sandra Andreis, Ellen Jelinek, Jacob Ericksson, Mikaela Knapp och Cristian Bota finns på rollistan. 

Dennis Magnusson är huvudförfattare för ”Box 21”, medan Stefan Thunberg och Anders Roslund har skrivit avsnittsmanus. Mani Maserrat regisserar serien, som produceras av Sandra Harms och Karl Fredrik Ulfung. 

Det var i april som NENT Group meddelade att man tillsammans med produktionsbolaget Miso film gör tv-serier av fyra av Anders Roslunds och Börge Hellströms romaner.

Först ut är ”Box 21”, som har premiär 17 januari på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier