Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer till sista säsongen av ”Homeland” – avslutande avsnitten sänds i SVT 2020

Claire Danes som Carrie Mathison på en bild från ”Homeland” säsong 8, som är seriens sista och som sänds i SVT i Sverige. Foto: Showtime

2020 säger ”Homeland” farväl. I Sverige är det SVT som sänder serien med Claire Danes – här är första trailern till sista säsongen. 

Premiärdatumet har flyttats. Sedan flyttats igen, för att slutligen landa i att det är är februari som innebär början på slutet för ”Homeland”. 

I Sverige är det SVT som sänder ”Homeland”, och även så seriens avslutande avsnitten, som förväntas finnas tillgängliga så nära inpå amerikansk sändning som möjligt. 

Handlingen i ”Homeland” säsong 8: Efter flera månader i ett ryskt fängelse mår Carrie Mathison (Claire Danes) bättre än på länge. Såren läker, men hennes minne har skadats, något som är ett problem för Saul (Mandy Patinkin), som i sista säsongen är nationell säkerhetsrådgivare åt president Warner (Beau Bridges). 

Sauls uppgift är att få ett slut på kriget i Afghanistan, och förhandlar därför med talibanerna. Han tar hjälp av Carrie, som flera personer naturligtvis misstänker har byt sida under sin fångenskapstid i Ryssland.  

– Jag tror dig… det kommer ingen annan att göra, säger Saul i trailern. 

Det var i augusti förra året som Showtime bekräftade att ”Homeland” ska läggas ner. Då var det redan klart att seriens mångåriga manusarkitekt Alex Gansa skulle lämna serien efter säsong 8.

Under våren sa dessutom Claire Danes att de kommande avsnitten ”troligtvis blir mina sista”. 

Maury Sterling, Linus Roche och Costa Ronin finns på rollistan för sista säsongen av ”Homeland”, precis som Nimrat Kaur och Numan Acar, som senast sågs i seriens fjärde säsong. Även Sam Trammell, känd från ”True Blood”, gör en av säsongens betydande roller. 

Claire Danes make Hugh Dancy spelar rollfiguren John Zabel. Han beskrivs som ”smart och slug”, arbetar nära president Warner och uppges bli ett slags motståndare till Saul Berenson.

”Homeland” säsong 8, som är seriens sista, har premiär 9 februari 2020 i USA. I Sverige sänds serien i SVT – ännu finns inget bekräftat premiärdatum. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om sista säsongen av ”Homeland”