Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Lotta Lundgren och Erik Haag gör nytt tv-program för SVT – så blir ”Rapport från 2050”

”Rapport från 2050” med Lotta Lundgren och Erik Haag har premiär 15 januari 2020 i SVT. Foto: Martin Thurfjell/ Nexiko

Lotta Lundgren och Erik Haag har gjort ett nytt tv-program som har premiär 15 januari i SVT. I ”Rapport från 2050” testar duon livet i ett framtida Sverige där man lyckats leva upp till Parisavtalets löfte om nollutsläpp 

Det är i ett pressmeddelande som SVT berättar om det nya tv-programmet ”Rappport från 2050”, som har premiär 15 januari. 

I fyra avsnitt ska Lotta Lundgren och Erik Haag testa livet i ett framtida Sverige som det kan se ut om Parisavtalets löfte om nollutsläpp hålls. 

Producenten Karin af Klintberg beskriver det som att programmet ”vill försöka ta reda på vad den kommande klimatomställningen i praktiken skulle kunna få för konsekvenser för människors liv och vardag.”

I pressmeddelande går även att läsa: ”Erik Haag och Lotta Lundgren träffar experter och forskare som berättar om de anpassningar som krävs av samhället och hur människors livsstil och konsumtionsvanor kommer påverkas av omställningen.”

I en kommentar säger Lotta Lundgren: 

”Om konsumtion och ägande är det som fyller livet med mening kommer man nog få svårt att anpassa sig till den framtid som kommer. I grund och botten väcker omställningen frågan om vad en människa behöver och vad som är ett bra liv.”

Erik Haag i samma pressmeddelande: 

”Det finns många sätt att prata om klimatet, vi valde att prata om själva omställningen. Att var och en av oss ska sänka våra nuvarande utsläpp om tio ton koldioxid till under ett ton, betyder ju att historien står inför en hundraåttigraders-sväng. Vi har lyckats när vi berättat om den typen av skiften i våra tidigare program och hoppas att det här blir lika intressant.”

”Rapport från 2050” produceras av Nexiko med Karin af Klintberg och Carl Tofft som producenter och har premiär 15 januari i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program