Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Box 21” har premiär 17 januari 2020 på Viaplay – Edda Magnason gör en av rollerna

”Box 21”, där Leonard Terfelt gör huvudrollen som kriminalkommissarie Ewert Grens, har premiär 17 januari 2020 på Viaplay. Edda Magnason, känd som artist och från ”Monica Z”, gör skådespelarcomeback i serien. Foto: Olov Tegby Frisk/Viaplay

”Box 21”, Viaplays första av sammanlagt fyra serier baserade på Anders Roslunds och Börge Hellströms böcker, har premiär 17 januari. Nu bekräftas att Guldbaggevinnaren Edda Magnason gör sin första roll sedan ”Monica Z” i serien, där Leonard Terfelt spelar huvudrollen. 

Det var i april som NENT Group meddelade att man tillsammans med produktionsbolaget Miso film gör tv-serier av fyra av Anders Roslunds och Börge Hellströms romaner.

Först ut: ”Box 21”, där Leonard Terfelt gör huvudrollen som kriminalkommissarie Ewert Grens.

Nu berättar NENT Group att ”Box 21” har premiär 17 januari 2020 på Viaplay. Serien regisserar av Mani Maserrat, medan Dennis Magnusson är huvudförfattare.

Samtidigt bekräftas ett flertal nya namn på rollistan. Bland dessa finns Edda Magnason, som gör sin första större roll sedan hon spelade Monica Zetterlund i filmen ”Monica Z”. 

”Box 21” handlar om Lidia och Alina, två unga tjejer från öst som luras till Sverige med löften om bra jobb, något som slutar ”i sexslaveri och drömmar om hämnd på männen som stal deras liv ifrån dem”.

Vidare om handlingen, så som NENT Group beskriver den: ”I ”Box 21” vävs flickornas livsöden samman med andra berättelser i en allt intensivare utveckling med sitt epicentrum i ett gisslandrama på Löwenströmska sjukhusets bårhus. Mitt i händelsernas centrum finns kriminalkommissarie Ewert Grens, som ställs inför svåra frågeställningar om vilka som är de verkliga offren i det dödliga dramat.”

På bilden, från vänster: Simon J. Berger, Mimosa Willamo, Leonard Terfelt och Anders Roslund. Foto: Johnny Wohlin/Viaplay
”Box 21” har premiär 17 januari 2020 på Viaplay och baseras Anders Roslunds och Börge Hellströms med samma titel. Foto: Viaplay

Mimosa Willamo, Kristofer Kamiyasu och Simon J. Berger spelar Ewert Grens närmaste kollegor Mariana Hermansson, Sven Sundkvist och Tobias Nordwall, medan Edda Magnason gör rollen som Lena Nordwall, hustru till Tobias och nära vän med Grens familj.  

I en kommentar säger Magnason: 

”Utan att säga för mycket ville jag göra den här rollen eftersom det är en typ av karaktär jag inte brukar bli erbjuden. Det är en riktigt läskig historia, och det är fruktansvärt obehagligt att sexindustrin är så stor och att den finns överallt i samhället i miljöer man aldrig hade förväntat sig”. 

Ilinca Neacsu och Alexandra Sarbei spelar Lidia och Alina, samtidigt som bland andra Joakim Sällquist, Sandra Andreis, Ellen Jelinek, Jacob Ericksson, Mikaela Knapp och Cristian Bota finns på rollistan. 

Dennis Magnusson är huvudförfattare för ”Box 21”, medan Stefan Thunberg och Anders Roslund har skrivit avsnittsmanus. Mani Maserrat regisserar serien, som produceras av Sandra Harms och Karl Fredrik Ulfung på Miso Film Sverige. 

”Box 21” har premiär 17 januari 2020 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier