Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

SVT bekräftar ”Snöänglar” – så blir nya serien med Eva Melander, Josefin Asplund, Ardalan Esmaili

”Snöänglar” är en ny tv-serie i SVT med planerad premiär våren 2021. Eva Melander, Josefin Asplund och Ardalan Esmaili finns på rollistan. Mette Heeno är upphovsperson och manusförfattare, medan Anna Zackrisson regisserar. Foto: Jonath Mathew/SVT

SVT bekräftar nu ”Snöänglar”, en ny serie med Eva Melander, Josefin Asplund och Ardalan Esmaili. ”Jag vill utforska desperationen, kärleken, hoppet och rädslan som kan drabba dig när du blir mor, och jag vill göra det genom vanliga, sårbara karaktärer med fel och brister som vi alla kan känna igen oss i”, säger manusförfattaren Mette Heeno om ”Snöänglar”, som har planerad premiär våren 2021. 

Spoiler alert kan nu berätta om ”Snöänglar”, en ny serie på sex avsnitt som SVT gör tillsammans med DR och produktionsbolagen Yellow Bird och Happy Ending Film & TV. 

Mette Heeno, som tidigare bland annat skrivit ”Livet på Laerkevej” och danska filmen ”All inclusive”, är upphovsperson och manusförfattare. Anna Zackrisson, som regisserat flera av de bästa avsnitten av ”Vår tid är nu”, är regissör för ”Snöänglar”, vars inspelning är planerad att börja i februari i Stockholm. 

På rollistan finns, bland andra, Eva Melander, Josefin Asplund, Ardalan Esmaili, Cecilia Nilsson, Shanti Roney och danska skådespelaren Maria Rossing. 

När SVT ska beskriva handlingen gör man det som följer: ”Samtidigt som Sverige lamslås av ett kraftigt snöoväder natten innan julafton, försvinner oförklarligt den fem veckor gamla babyn Lukas från sitt hem i en sliten förort till Stockholm.  De unga föräldrarna är i chock. Men den erfarna polisen Alice anar att något inte stämmer i deras historier. Hon blir besatt av fallet. En BVC-sköterska har också uttryckt oro för babyns säkerhet.” 

Vidare om serien, som beskrivs som ett ”emotionellt starkt krim-drama”: ”Alltfler blickar riktas mot Lukas mamma Jenni som har varit påverkad av sömntabletter och själv inte minns något av natten. Även hennes mamma Kajsa börjar tvivla på sin dotter. Vad hände egentligen den där natten, och var är Lukas?”. 

Mette Heeno beskriver ”Snöänglar” som ”en spännande, emotionell och komplex berättelse om familj, hemligheter och moderskap”, medan regissören Anna Zackrisson säger i en kommentar: 

”Mettes manus är spännande, sorgligt och varmt, samt har en stark tematisk tanke. Att få skapa den här världen med just de här skådespelarna som alla var och en bidrar så generöst in i en tydligt karaktärsdriven historia, känns fantastiskt.”

Anna Croneman, programchef för drama på SVT, om det svensk-danska samarbetet:

”Snöänglar är ett väldigt fint exempel på nordiskt samarbete. Om public-servicebolagen tillsammans kan vara den bästa partnern för de bästa nordiska talangerna, så har vi en chans att betyda något avgörande för publiken också i framtiden, trots den ofattbara internationella konkurrensen.”

”Snöänglar”, som produceras av Yellow Bird,  har planerad premiär våren 2021 i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program