Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix norska serie ”Ragnarok” har premiär 31 januari 2020 – se första teaser

”Ragnarok” är en ny originalserie på Netflix med premiär 31 januari 2020. På rollistan finns bland andra David Stakston, Jonas Strand Gravli, Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas och Emma Bones. Foto: Netflix

”Ragnarok” är Netflix nya nordiska originalserie med premiär 31 januari 2020. Här är en första teaser. 

Det var i november 2018 som Netflix meddelade att man beställt en ny originalserie av Adam Price, en av Danmarks mest uppmärksammade och prisade manusförfattare. 

Nu har streamingtjänsten bekräftat att serien, som har titeln ”Ragnarok”, har premiär 31 januari 2020 och samtidigt delat med sig av en första teaser. 

”Ragnarok” beskrivs som ”ett coming-of-age drama och en modern tolkning av nordisk mytologi” och utspelar på sig på norska landsbygden i den fiktiva staden Edda. 

Vidare om handlingen: ”Berättelsen kretsar kring invånarna i staden, men är alla de personer de påstår sig att vara? Under historiens gång upplevs en drastiskt föränderlig värld: smältande glaciärer, varma vintrar och våldsamma regn. Vissa säger att vi är på väg mot ännu en Ragnarök. Om inte någon ingriper i tid…”. 

I mars, i samband med att inspelningen av serien började i norska Odda, bekräftades att David Stakston, Jonas Strand Gravli, Theresa Frostad Eggesbø, Herman Tømmeraas och Emma Bones är gänget som utgör seriens huvudensemble.

David Stakston och Herman Tømmeraas är mest kända från ”Skam”, där de spelade rollfigurerna Magnus Fossbakken och Christoffer ”Penetrator–Chris” Schistad, medan Jonas Strand Gravli känns igen från Netflix originalfilm ”22 july”.

På rollistan finns även Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson, Synnøve Macody Lund, Line Verndal, Fridtjov Såheim, Bjørn Sundquist och Gísli Örn Garðarsson.

Adam Price är upphovsman, manusförfattare och exekutiv producent för ”Ragnarok”. I teamet som jobbar med serien finns även Simen Alsvik (”Lilyhammer”), Meta Louise Foldager Sørensen (”Antichrist”, ”Melancholia”) och Stine Meldgaard Madsen (”Friheten”, ”Mercur”).

”Ragnarok”, som produceras av SAM Productions, har premiär 31 januari, på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier