Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix beställer fortsättning på ”Vikings” – så blir nya serien ”Vikings: Valhalla”

”Vikings” får en fortsättning på Netflix, som nu bekräftar att man har beställt en ny originalserie med titeln ”Vikings: Valhalla”. På bilden syns Gustaf Skarsgård, som spelade Floki i ”Vikings”. Foto: History Channel

”Vikings” får en fortsättning. Netflix meddelar nu att man har beställt en ny originalserie med titeln ”Vikings: Valhalla”, som utspelar sig drygt hundra år efter händelserna i Michael Hirsts serie. 

Den 5 december har sista säsongen av ”Vikings” svensk premiär på HBO Nordic. Seriens 20 avslutande avsnitt delas upp i två omgångar, där den andra halvan börjar sändas någon gång under 2020. 

Nu meddelar Netflix att man har har beställt en fortsättning på ”Vikings” som fått titeln ”Vikings: Valhalla”. Den nya serien utspelar sig drygt 100 år efter händelserna i ”Vikings” och ska ”dramatisera äventyren som de mest kända vikingarna som någonsin levde – Leif Erikson, Freydis, Harald Hårdråde och Vilhelm Erövraren – var med om.”

Vidare om vad som väntar i de 24 beställda avsnitten: ”Dessa män och kvinnor kommer att ta nya vägar för att överleva i ett Europa som ständigt utvecklas och förändras. Det här nästa, explosiva kapitel i Viking-legenden.”

Michael Hirst, som är upphovsman till ”Vikings”, kommer vara exekutiv producent för ”Vikings: Valhalla”, medan Jeb Stuart, som tidigare, bland annat, skrivit manus till ”Die Hard” och ”Jagad”, är huvudförfattare. MGM Television producerar den nya serien. 

Channing Dungey, vice president för originalserier på Netflix, säger i pressmeddelandet från streamingjätten att ”Vikings: Valhalla” kommer ”innehålla allt som fansen älskar med franchisen: pulserande, ostoppbar action med rötterna hos välskrivna rollfigurer och dramatiskt berättande som sätter ljus på sådant som familj, lojalitet och makt.” 

I samma pressmeddelande säger Michael Hirst: 

”Jag kan inte beskriva hur entusiastisk jag är att vi nu kan bekräfta att vår ”Vikings”-saga fortsätter. Jag vet att miljoner fans runt om i världen kommer rysa av det förtroendet som MGM och Netflix har för vår nya serie. Jeb Stuart är en underbar författare som innebär nya storylines och en kraftfullt känslomässiga vision för berättelserna om några av de mest kända vikingarna i historien.” 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Vikings: Valhalla” på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier