Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Line of duty” fortsätter – Kelly Macdonald bekräftad för säsong 6

”Line of duty” får säsong 6 och nu bekräftas att Martin Compston, Vicky McClure och Adrian Dunbar fortsätter spela huvudrollerna som Steve Arnott, Kate Fleming och Ted Hastings. Foto: BBC/SVT

”Line of Duty” kommer tillbaka med Martin Compston, Vicky McClure och Adrian Dunbar i huvudrollerna. Nu bekräftar BBC att Kelly Macdonald har en betydande roll i seriens sjätte säsong.

Det är i ett pressmeddelande som BBC skriver att ”Line of duty” får en ny säsong, seriens sjätte, och att den börjar spelas in nästa år. 

Samtidigt konstateras att Martin Compston, Vicky McClure och Adrian Dunbar fortsätter spela huvudrollerna som Steve Arnott, Kate Fleming och Ted Hastings. 

Utöver nämnda trio är det nu även bekräftat att Kelly Macdonald, känd från bland annat ”Gosford Park”, ”State Of Play”, ”No Country For Old Men” och ”Boardwalk Empire”, kommer ha en betydelsefull roll i säsong 6. 

Macdonald spelar Detective Chief Inspector Joanne Davidson, som när säsongen börjar utreder ett tidigare olöst mord. Hennes okonventionella sätt att göra just det väcker misstanke hos AC-12. 

Jed Mercurio, upphovsman och huvudförfattare för ”Line of duty”, säger i samma pressmeddelande:  

”Vi är hedrade att Kelly Macdonald är med i ”Line of duty” säsong 6.  DCI Joanne Davidson kommer vara den med gåtfulla motståndare som AC-12 någonsin har mött.”

Kelly Macdonald gör en betydande roll i ”Line of Duty” säsong 6. Foto: BBC

Finalen av ”Line of duty” säsong 5, som sändes tidigare i år, är fortsatt det mest sedda avsnittet för en dramaserie under 2019 i Storbritannien med totalt 13,7 miljoner tittare under de första 28 dagarna i broadcast och online.  

I Sverige är det SVT som har första tjing på ”Line of duty”.

”Line of duty” säsong 5 hade premiär i augusti i SVT och bland andra Stephen Graham, Anna Maxwell Martin, Sian Reese-Williams, Ace Bhatti, Elizabeth Rider och Natalie Gavin samt Rochenda Sandall fanns på rollistan. 

Ännu finns inget premiärdatum för ”Line of duty” säsong 6 på BBC eller SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program