Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Amazon förnyar sin ”Sagan om ringen”-serie – klart med säsong 2

Den ”Sagan om ringen”-serie som spelas in för sändning på Amazon Prime Video förnyas och får säsong 2. Foto: New Line Cinema

Redan innan inspelningen av Amazons påkostade ”Sagan om ringen”-serie börjat, förnyas den för en andra säsong. Samtidigt planeras en paus på närmare ett halvår efter det att de två första avsnitten spelats in. 

Det var i mitten av november 2017 som Amazon bekräftade att man köpt de globala rättigheterna till J.R.R. Tolkiens berättelser och rollfigurer. 

Samtidigt meddelades att Amazon Studios i och med dealen gjort ett åtagande som inkluderar fem säsonger av tv-serien. 

Trots detta måste man ge grönt ljus åt varje ny säsong, något som nu skett, enligt Deadline. Jennifer Salke, chef för Amazon Studios, bekräftar samtidigt uppgifterna för den amerikanska branschsajten. 

Planen är som följer: förberedelserna för inspelningen av seriens första säsong pågår i skrivande stund på Nya Zeeland. Efter att de två första avsnitten spelats in tar man en paus på fyra till fem månader, under vilka manusgänget, som leds av seriens exekutiva producenter J.D. Payne och Patrick McKay, ska planera och skriva majoriteten av den andra säsongen. 

Med detta öppnas även dörren för möjlighet att exempelvis spela in första och andra säsongen utan längre avbrott, något som kan innebära en kortare period mellan premiärerna för respektive säsong. 

Under sommaren bekräftades att Juan Antonio Bayona blir huvudregissör för Amazons ”Sagan om Ringen”-serie. Bayona är den som ska regissera de två första avsnitten och även vara exekutiv producent för projektet. Han har tidigare regisserat filmer som ”Jurassic world: Fallen kingdom” och ”Barnhemmet”. 

Serien utspelar sig på Midgård och då före händelserna i Tolkiens ”Ringens brödraskap”. Amazon har ännu inte bekräftat några skådespelare, men enligt uppgifter i flera amerikanska medier ska bland andra Will Poulter, Markella Kavenagh och Joseph Mawle ingå i ensemblen. 

I samband med att Amazon meddelade att man köpt rättigheterna till J.R.R. Tolkiens berättelser och rollfigurer konstaterades att kostnaden landat på nära 250 miljoner dollar, samtidigt som avtalet även innebär att Amazon Studios har möjlighet att producera potentiella spinoff-serier om man vill.

Serien, som ännu inte har officiell titel, är en originalserie för Amazon Prime Video och produceras av Amazon Studios tillsammans med Tolkien Estate and Trust, HarperCollins och New Line Cinema.

Det är ännu inte känt när serien har premiär. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Prime Videos serier i Sverige