Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilden på SVT-profilen Fredrik Skavlan i ”Solsidan” – det gör han i TV4-serien

Här är första bilden på SVT-profilen Fredrik Skavlan i ”Solsidan”. Skavlan medverkar i TV4-seriens sjätte säsong, som hade premiär hösten 2019. Foto: TV4/C More

Här gör Fredrik Skavlan entré i en av TV4:s största succéer. SVT-profilen har en betydelsefull roll i söndagens avsnitt av ”Solsidan” – han spelar bland annat mot Johan Rheborg, Josephine Bornebusch och journalisten Martin Schibbye. 

Sedan 2009 har över en miljon svenskar regelbundet sett honom på fredagarna i den egna pratshowen. 

Nu dyker Fredrik Skavlan, en av SVT:s största profiler, oväntat upp hos konkurrenten TV4. 

I söndagens avsnitt av ”Solsidan” gästar Skavlan och bland andra Martin Schibbye komediserien, som nu är inne på sin sjätte säsong. 

TV4 har under en längre tid velat hålla gästspelen hemliga, men Spoiler alert kan nu visa de första bilderna på Fredrik Skavlan, 53, och Martin Schibbye, 39, i ”Solsidan”. 

Elias Giertz, pressansvarig för drama på TV4 och C More, om att Skavlan och Schibbye medverkar i serien:

– ”Solsidan” har en stark tradition av att locka många talangfulla skådespelare och kända profiler att medverka. Vi är väldigt glada att Fredrik Skavlan och Martin Schibbye, bland flera andra, gör debut i söndagens avsnitt.  

Josephine Bornebusch, Peter Apelgren och Martin Schibbye på en bild från ”Solsidan” säsong 6. Foto: TV4/C More

SVT-profilen Skavlan och journalisten Schibbye spelar sig själva i serien, och medverkar i scener som utspelar sig på ett mingelevent arrangerat av rollfiguren Suzy Kenneby. 

Hon och maken Eric, spelade av Katia Winter respektive Peter Apelgren, är två av nytillskotten i ”Solsidan”. ”Mickan” Schiller mobbades av Suzy under deras gemensamma skoltid, och nu, i söndagens avsnitt, siktar ”Mickan” på att ”avslöja Suzys mörka sidor” i samband med eventet. 

Det var i oktober förra året som TV4 meddelade att man beställt tre nya säsonger av ”Solsidan”. Dessa ska sändas 2019, 2021 och 2023. 

Premiären av den nu pågående sjätte omgången slog rekord på både TV4 Play och C More med de bästa tittarsiffrorna någonsin för ett avsnitt på de två digitala tjänsterna. 

I samband med detta sa Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More, bland annat:

”Nära 2,3 miljoner tittare har sett premiäravsnittet av ”Solsidan” i någon av våra kanaler. Det märks att vi är många som har längtat efter den pricksäkra och samtidsskildrande humorn som bara gänget på ”Solsidan” kan leverera. Söndagarna fram till jul har en säker skrattgaranti.”

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alet på Facebook för det senaste om ”Solsidan”

# Felix Herngren, Jacob Seth Fransson, Pontus Edgren och Ulf Kvensler är upphovsmän till ”Solsidan”. Seriens första säsong hade premiär i januari 2010. Det femtionde avsnittet sändes i december 2015.

# ”Solsidan”-filmen hade premiär 1 december 2017 och var trots det sena premiärdatumet årets mest sedda film på bio. Drygt 1,3 miljoner biobesökare har sett filmen.

# De första av ”Solsidans” tre nya säsonger hade 20 oktober i TV4 och C More. Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh ingår i seriens huvudensemble. TV4 har även beställt två omgångar till, säsong 7 och säsong 8. Dessa har planerad premiär 2021 respektive 2023.

# Moa Herngren, Tove Eriksen Hillblom, Niclas Carlsson och Jacob Seth Fransson är manusförfattare för säsong 6, som Emma Bucht, Hasse Ingemansson. Eddie Åhgren och Josephine Bornebusch regisserar.