Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”The Witcher” har premiär 20 december på Netflix – redan nu bekräftas säsong 2

Henry Cavill spelar Geralt of Rivia i ”The Witcher”, Netflix nya originalserie som har premiär 20 december. Serien har förnyats för säsong 2, men planerad premiär 2021. Foto: Netflix.

”The Witcher” får en andra säsong. Netflix har förnyat sin nya originalserie med Henry Cavill innan den ens haft premiär. 

”The Witcher” säsong 1 har premiär 20 december på Netflix. 

Nu meddelar streamingjätten har man gett grönt ljus för fler avsnitt och att det blir en andra säsong. 

Säsong 2, som också är på åtta avsnitt, ska spelas in i början av nästa år och har planerad premiär 2021. 

”The Witcher” baseras på Andrzej Sapkowskis romaner och berättar om ”den berömda och muterade monsterjägaren Geralt som sliter med att hitta sin plats i en värld där alver, häxor, gnomer och monster frodas, men där människor ofta visar sig vara värre än de riktiga odjuren.”

Henry Cavill spelar huvudrollen som Geralt of Rivia, medan Anya Chalotra gör rollen som Yennefer och Freya Allan spelar Ciri. På första säsongens rollista finns bland andra danska skådespelaren Lars Mikkelsen samt svenskfödda MyAnna Buring. 

Henry Cavill, Anya Chalotra och Freya Allan är den trio som hittills bekräftats för andra säsongen.  

Lauren Schmidt Hissrich är showrunner för ”The Witcher” och bland första säsongens regissörer finns svenskättade Charlotte Brändström, som tidigare bland annat gjort Viaplays ”Ingen utan skuld” samt avsnitt i serier som ”Counterpart”, ”Outlander” och kommande ”The Outsider”.

I ett uttalande säger Lauren Schmidt Hissrich: 

”Det är verkligen spännande att, redan innan fansens sett vår första säsong, kunna bekräfta att vi ska återvända till The Continent och fortsätta berätta historier om Geralt, Yennefer och Ciri.”

”The Witcher” säsong 1 har premiär 20 december på Netflix. Säsong 2 har planerad premiär 2021.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier