Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix har beställt sin första svenska originalfilm – så här blir ”Red dot”

Netflix har hittat sin första svenska originalfilm. ”Red Dot” regisseras av Alain Darborg, som även skrivit manus med Per Dickson. ”Ambitionen är att göra en film med hög fart och spektakulära scener”, säger Alain Darborg i ett uttalande. 

”Red Dot” beskrivs som en actionthriller och utspelar i svenska fjällen. I centrum: David och Nadja, ett par i 30-årsåldern som har det jobbigt i äktenskapet. När Najda bli gravid tas beslutet att försöka hitta varandra under en vandring i fjällen. 

Mer om handlingen, från ett pressmeddelande: ”Efter att ha kommit i schism med två lokala jägare förvandlas snart deras romantiska semester till en mardröm. Snart överraskas paret av en röd prick från ett lasersikte mot deras tältvägg och dom tvingas fly ut i den karga vildmarken. Helt isolerade i de massiva bergen, förföljs dom nu av hänsynslösa skyttar. Men under den sadistiska jakten, kommer även deras förflutna historia ikapp dom.”

Alain Darborg, som regisserar filmen och skrivit manus med Per Dickson, säger i ett uttalande: 

”Jag hade precis fått reda på att jag skulle bli pappa när vi var ute och vandrade i svenska fjällen. Det kändes överväldigande och helt fantastiskt. Och då tänkte jag som alla andra tänker: ”Tänk om en galning med jaktgevär börjar skjuta på oss.” Så föddes idén till ”Red Dot”. En action-thriller om rädslan över att bli förälder (och att bli skjuten i huvudet). Ambitionen är att göra en film med hög fart och spektakulära scener.”

”Red Dot” produceras av SF Studios, som för tillfället även gör sig redo för att börja inspelningen av Netflix svenska originalserie ”Snabba cash”. Niklas Larsson, producent för ”Red dot”: 

”Det känns så kul att få göra detta med Alain Darborg och Per Dickson. Jag älskar verkligen genrefilm och när de presenterade manuset till ”Red Dot” så kände jag direkt, att denna film måste vi bara göra. Alain har en fenomenal förmåga att få en att vilja gömma sig bakom en kudde samtidigt som man inte kan sluta titta. Att dessutom få chansen att göra den första svenska Netflix-filmen för en global publik känns fantastiskt.”

Samtidigt som Netflix bekräftar ”Red Dot” berättar man även att man beställt en norsk skräckfilm med titeln ”Cadaver” och att man har köpt rättigheterna utanför Danmark för danska filmen ”Shadows In My Eyes”. 

Lina Brouneus, Director of Licensing and Co-Productions Netflix Northern Europe.

”Vi är glada att kunna ta detta spännande steg att kunna erbjuda våra nordiska medlemmar mer lokalt innehåll och samtidigt få möjlighet att dela fantastiskt innehåll från Norden till våra övriga medlemmar globalt. Dessa tre filmer är alla unika på sitt sätt, starka genrefilmer med fängslande handlingar som skapas av begåvade kreatörer. Tillsammans bildar de ett starkt paket med olika genrer som visar upp den mångsidighet och höga kvalitet som finns hos nordiska filmer.”

Alain Darborg har tidigare bland annat regisserat ”Jönssonligan – Den perfekta stöten”, miniserien ”Inkognito” samt flera avsnitt i Viaplays originalserie ”Alex”. 

Ännu finns inget bekräftat premiärdatum för ”Red Dot”.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix serier och filmer