Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

”Jakten på en mördare” i SVT – Mikael Marcimain regisserar, de finns på rollistan

Mikael Marcimain regisserar SVT:s nya serie ”Jakten” på en mördare”, som har planerad premiär hösten 2020.Foto: Sara Strandlund

”Jakten på en mördare” är en ny SVT-serie regisserad av Mikael Marcimain med premiär hösten 2020. Anders Beckman gör huvudrollen – nu är det bekräftat att bland andra Rasmus Troedsson och Lotten Roos finns på seriens rollista. 

”Jakten på en mördare” baseras på Tobias Barkmans reportagebok med samma titel och har planerad premiär hösten 2020 i SVT. 

Inspelningen av seriens sex avsnitt pågår i skrivande stund i Skåne, och då i trakterna runt Kristianstad och Malmö. Helene Lindholm och Lotta Eriksson har skrivit manus, medan Mikael Marcimain regisserar och Yellow Bird producerar.

Sedan tidigare är det bekräftat att Anders Beckman spelar huvudrollen. På rollistan finns också Rasmus Troedsson, Lotten Roos, Håkan Bengtsson och Lars Schilken, något som Kristianstadsbladet var först med att rapportera och som Spoiler alert fått bekräftat. 

Central i ”Jakten på en mördare” är Per-Åke Åkesson, som är en skicklig mordspanare. Serien utspelar sig under 15 år och då under det som beskrivs som ”en viktig epok i svensk polishistoria”. Bland utredningarna på spaningsgruppens bord finns Helénmordet. 

Mikael Marcimain har beskrivit ”Jakten på en mördare som en ”hybrid mellan en drama- och kriminalserie” och att den kommer ge en bild av ”ett Sverige i förändring”. 

Mikael Marcimain är även aktuell som regissör för ”Horizon line”, en film med Allison Williams (”Girls”, ”Get out) och Alexander Dreymon (”The Last Kingdom”) i huvudrollerna som spelades in under våren. 

”Jakten på en mördare” har planerad premiär hösten 2020 i SVT.  

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program