Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första teaser för sista säsongen av ”Homeland” – premiär 2020 i SVT

”Homeland” är tillbaka med en sista säsong i februari 2020. SVT sänder seriens avslutande avsnitt i Sverige. Foto: Showtime

Sista säsongen av ”Homeland” har premiär 2020. Här är en första tjuvtitt på vad som väntar. 

De siktade först på sommaren 2019. Sedan gällde hösten samma år – sedan en tid tillbaka är det officiellt att sista säsongen av ”Homeland” börjar sändas 9 februari 2020 i USA. 

I Sverige är det SVT som har första tjing på seriens avslutande avsnitt – ännu finns inget bekräftat svenska premiärdatum, men planen ska vara att sända avsnitten så när amerikansk sändning som möjligt. 

Det som är känt om om handlingen är att Carrie Mathison (Claire Danes) återhämtar sig efter flera månader i fängelse i Ryssland. Såren läker, men hennes minne har skadats, något som är ett problem för Saul (Mandy Patinkin), som i sista säsongen är nationell säkerhetsrådgivare åt president Warner (Beau Bridges). 

Presidentens huvudprioritet är att avsluta kriget i Afghanistan. Därför skickas Saul till Kabul för att mäkla fred med Talibanerna. Trots Carries skador ber han henne att följa med ”in i lejonkulan en sista gång”.

Den första teasern för ”Homeland” säsong 8 förstås även att Carrie kommer ifrågasättas efter sin tid i rysk fångenskap. 

Claire Danes spelar Carrie Mathison i ”Homeland”. Säsong 8 av serien har premiär i februari 2020 i USA. I Sverige sänds ”Homeland” på SVT. Foto: Antony Platt/Showtime

Maury Sterling, Linus Roche och Costa Ronin finns på rollistan för sista säsongen av ”Homeland”, precis som Nimrat Kaur och Numan Acar, som senast sågs i seriens fjärde säsong. Även Sam Trammell, känd från ”True Blood”, gör en av säsongens betydande roller. 

Claire Danes make Hugh Dancy syns också i ”Homelands” sista säsong, och då som rollfiguren John Zabel. Han beskrivs som ”smart och slug”, arbetar nära president Warner och uppges bli ett slags motståndare till Saul Berenson. 

Det var i augusti förra året som Showtime bekräftade att ”Homeland” ska läggas ner. Då var det redan klart att seriens mångåriga manusarkitekt Alex Gansa skulle lämna serien efter säsong 8.

Under våren sa dessutom Claire Danes att de kommande avsnitten ”troligtvis blir mina sista”

”Homeland” säsong 8, som är seriens sista, har premiär 9 februari 2020 i USA. I Sverige sänds serien i SVT – ännu finns inget bekräftat premiärdatum. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om sista säsongen av ”Homeland”