Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilderna från ”Sex education” säsong 2 – premiär 2020 på Netflix

”Sex education” säsong 2 har premiär 2020 på Netflix. Här syns Gillian Anderson som Jean på en bild från de åtta nya avsnitten. Foto: Netflix

”Sex education” med Asa Butterfield, Gillian Anderson och Mikael Persbrandt är tillbaka på Netflix med nya avsnitt 2020. Här är första bilderna från säsong 2. 

”Sex education” fortsätter. 

Seriens andra säsong har premiär i början av 2020 på Netflix – nu delar streamingtjänsten med sig av de första bilderna från de åtta nya avsnitten. 

Tillbaka i sina respektive roller är bland andra Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey och Ncuti Gatwa. Precis som Spoiler alert kunde berätta i februari medverkar även Mikael Persbrandt i ”Sex education” säsong 2. 

I serien spelar Persbrandt rollfiguren Jakob Nyman, en hantverkare som får ihop det med Gillian Andersons rollfigur Jean. I ett pressmeddelande skriver Netflix om vad som väntar för paret i säsong 2: ”Jean och Jakob utforskar sitt förhållande där de behöver lära sig att fungera som en familj.”

Vidare om handlingen i ”Sex education” säsong 2: ”Under den första säsongen grundade Otis och hans vän Maeve Wiley en sexklinik på skolan, där de drog nytta av hans kunskaper och talang för sexrådgivning. I säsong två måste Otis lära sig behärska sina nyfunna sexuella behov för att kunna ta nästa steg med flickvännen Ola, samtidigt som han behöver hantera sin numera ansträngda relation till Maeve. Under tiden har Moordale Secondary drabbats av ett klamydiautbrott som visar på behovet av bättre sexualundervisning på skolan, samtidigt som nya ungdomar kommer till staden och utmanar status quo.”

Asa Butterfield och Ncuti Gatwa på en bild från ”Sex education” säsong 2. Foto: Netflix
Aimee Lou Wood och Emma Mackey som Aimee och Maeve i ”Sex education” säsong 2. Foto: Netflix

Netflix berättar även mer om respektive rollfigurs förehavanden i inledningen av säsong 2: Maeve och Aimees vänskap är starkare än någonsin sedan Aimee dumpade ”the Untouchables”. Eric lägger märke till att hans nyfunna självförtroende ger honom mer och en ny typ av uppmärksamhet. Adam befinner sig på militärskola och brottas med sina känslor för Eric. Lily har lagt sina försök till att ha sex på is och fokuserar istället på sin kreativa talang och vänskap med Ola. Jackson behöver förbereda sig mentalt snarare än fysiskt och känner fortfarande av pressen av att lyckas från sina föräldrar.”

Utöver nämnda skådespelare finns även Connor Swindells, Aimee-Lou Wood, Kedar Williams-Stirling, Chaneil Kular, Simone Ashley, Mimi Keene, Tanya Reynolds, Patricia Allison, Jim Howick, Rakhee Thakrar, Samantha Spiro och Alistair Petrie på rollistan. 

Connor Swindells som Adam Groff. Foto: Netflix
”Sex education” säsong 2 har premiär 2020 på Netflix. Foto: Netflix

”Sex education” hade premiär i januari och blev snabbt en hit för Netflix. I företagets första kvartalsrapport för 2019 konstaterades att 40 miljoner användarkonton förväntades se seriens under de fyra första veckorna på streamingtjänsten. Brasklappen, som vanligt: För att räknas räcker det att ett konto har sett 70 procent av ett avsnitt. 

I samband med att ”Sex education” förnyades sa Laurie Nunn, upphovsperson och huvudmanusförfattare för serien: 

”Mottagandet av första säsongen har varit överväldigande. Att få se och höra hur folk världen över tagit emot de här rollfigurerna som började som idéer hos mig är fantastiskt. Jag är oerhört tacksam för varje person som tagit sig tid att se serien och jag inte vänta på att få fortsätta den här underbara resan.” 

Laurie Nunn är även huvudförfattare för ”Sex education” säsong 2. Ben Taylor, Alice Seabright och Sophie Goodhart regisserar de åtta avsnitten. 

”Sex education” säsong 2 har premiär 2020 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Sex Education” på Netflix