Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Niklas Ekstedt gör ny serie för Viaplay – så blir ”Konsten att leva längre”, premiär 3 januari

”Konsten att leva längre” är en ny originalserie med Niklas Ekstedt som har premiär 3 januari 2020 på Viaplay. Foto: NENT Group

Niklas Ekstedt gör en ny originalserie för Viaplay. ”Konsten av leva längre” har premiär 3 januari 2020. ”För mig har gastronomi alltid handlat om att det ska smaka så gott som möjligt. Att maten kan påverka åldrandet så mycket har varit en väldigt fascinerande resa, säger Niklas Ekstedt i en kommentar.

Först ”Four hands menu”. 

Sedan kommande ”Food & Fire”. 

Nu meddelas i ett pressmeddelande att Niklas Ekstedt gör ytterligare en originalserie för NENT Group. 

”Konsten att leva längre” har premiär 3 januari 2020 på Viaplay. I serien, som är på sex avsnitt, reser Niklas Ekstedt till ”världens blå zoner för att hitta recepten på en livsstil som ger ett långt liv. Resan går från det innersta Småland till tropiska Okinawa i Japan.”

Målet, lite förenklat så klart men som den ändå heter i ett pressmeddelande, är att ”lösa gåtan för att lura döden”. 

Från samma pressmeddelande: ”Blå zoner är områden där ovanligt många människor blir äldre än 100 år, och där medelåldern är långt över det normala. De fem mest kända zonerna är Loma Linda i Kalifornien, Ikaria i grekiska övärlden, Nicoya i Costa Rica, Sardinien i Italien och Okinawa i Japan. I Sverige aspirerar området mellan södra Småland och nordöstra Småland på att bli en blå zon.”

Vidare: ”I varje avsnitt träffar Niklas lokalbefolkning och experter för att diskutera livsstil, mat och åldrande. Mötena inspirerar Niklas att ta fram nya recept som han tillreder tillsammans med sina nyfunna vänner.”

I en kommentar säger Niklas Ekstedt: 

”Den röda tråden i de här områdena är ofta att de saknar raffinerat socker i sin kost, att de rör på sig mycket och att de inte äter så mycket kött. I området i södra Sverige är landskapet ganska kargt och de har rört på sig mycket, och de har behållit en relativt kalorisnål kost från bondesamhället.”

Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group: 

”Niklas Ekstedt har en unik förmåga att öppna nya dörrar och hitta fascinerande infallsvinklar när han berättar om matkultur. Att hitta både det oväntade och underhållande är en viktig del i Viaplays berättande, inte minst när vi nu tar upp en så brännande aktuell fråga som matens roll för hälsan och miljön.” 

”Konsten att leva längre” produceras av Mastiff och har utvecklats av Banijay Factory i samarbete med Niklas Ekstedt.

”Konsten att leva längre” har premiär 3 januari 2020 på Viaplay.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier